- Trekker seg ut av Georgia

Russiske styrker og stridsvogner har begynt å trekke seg ut av den georgiske byen Gori, ifølge øyenvitne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser en journalist fra Reuters som er på stedet.

- Jeg beordrer dere til å gjennomføre en marsj langs ruten Gori-Tshkinvali-Vladikavkaz, sa en høytstående russisk offiser til styrkene før han satte seg inn i et pansret kjøretøy, melder Reuters.

Hastemøte
Nato har avholdt et møte i Brussel tirsdag ettermiddag hvor de 26 utenriksministerne har diskutert situasjonen i Georgia.

Den britiske utenriksministeren David Miliband sa etter møtet at Nato-landene var enige om at Russland hadde brutt internasjonal lov ved å rykke inn i Georgia.

- Det har ikke vært noe uenighet i dag. Nato-medlemslandene var alle enige om at Russland har brutt internasjonal lov og de internasjonale spillereglene, sa Miliband, melder Reuters.

Alvorlige konsekvenser
Utenriksministeren varsler også alvorlige konsekvenser for Russland.

- Russland har mislyktes i å overholde sine forpliktelser, og det vil få alvorlige konsekvenser for tilliten til Russland som en internasjonal samarbeidspartner, sa han.

Den russiske presidenten Dimitrij Medvedev signerte en våpenhvileavtale med Georgia lørdag, som ble forhandlet fram av den franske presidenten og EU-president Nicolas Sarkozy.

Medvedev lovte å trekke de russiske styrkene ut av de okkuperte områdene i Georgia i løpet av mandag, men dette løftet har så langt ikke blitt innfridd.