Fem FN-ansatte drept i bombeangrep

Minst 26 mennesker ble drept da to bomber gikk av i den algeriske hovedstaden Alger tirsdag formiddag.

To bomber gikk av med bare ti minutters mellomrom i Alger tirsdag, melder nyhetsbyrået AP. Myndighetene bekrefter at 26 mennesker er drept, men Ifølge uoffisielle tall fra sykehuset kan så mange som 62 mennesker være omkommet. En talsmann for FN bekrefter at fem FN-ansatte ble drept i angrepet som skjedde like ved kontorbygningen til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Algerie.

Den første bomben eksploderte like ved lokalene til Høyesterett da en skolebuss ble rammet.

FN var målet
Den andre eksplosjonen fant sted ved FN-kontorene i bydelen Hydra. En FN-ansatt forteller til BBC at store deler av bygningen er ødelagt og frykter at flere mennesker er innesperret i ruinene.

Myndighetene bekrefter at det var kontorbygningen til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Algerie som var målet for angrepene. FN opplyser at flere FN-ansatte er skadet i angrepet.

- Det ble påført noe skade på bygningen til UNHCR. Flere blant personalet er skadet, sier talsmann for UNHCR, Ron Redmond.

Innenriksminister Yazid Zerhouni bekrefter at de to eksplosjonene ble forårsaket av to bilbomber.

- Dødstallet er svært høyt, sier Zerhouni til nyhetsbyrået AFP.

Mulig al-Qaida-angrep
Ingen har påtatt seg ansvaret for de koordinerte angrepene. Algerie har det siste året blitt rammet av en rekke bombeangrep, og al-Qaidas nordafrikanske fløy har påtatt seg ansvaret for tidligere angrep.

Myndighetene i Algerie har kjempet mot opprørere siden 1990 da militæret avlyste andre runde av landets første flerpartivalg. Hensikten var å avverge at et fundamentalistisk islamistisk parti skulle gå av med seieren. Islamistiske opprørere har siden kjempet for å kaste den sittende regjeringen, og mer enn 200.000 menneskeliv har gått tapt i kampene.