Her er semifinalene i cupen

Stabæk og Vålerenga fikk hjemmekamper i cupens semifinaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høstens cupfinale nærmer seg med stormskritt. Molde, Odd, Vålerenga og Stabæk har alle et håp om å løfte kongepokalen og nå er de bare én kamp unna fotballfesten på Ullevaal. Mandag ble det klart hvem som møter hvem i semifinalene.

Hjemme for Stabæk og VIF
Serieleder Stabæk spiller hjemme på Nadderud mot Molde. Bærumslaget har dermed fordel av hjemmebane i sin kamp om å vinne både cupen og ligaen denne sesongen.

Vålerenga på sin side møter Odd Grenland hjemme på Ullevaal. Osloklubbens Daniel Fredheim Holm var svært fornøyd med trekningen og innrømmer at det var et lag han håpet å ikke trekke.

- Jeg hadde håpet på hjemmekamp og det fikk vi. Jeg ville helst ikke ha Molde, sånn at jeg kan møte broderen (Thomas Holm) i finalen, så det er bra, sier Fredheim Holm.

Kampene spilles 24. og 25. september, men det er fortsatt ikke bestemt hvilket oppgjør som skal spille først.

Dramatiske kvartfinaler
Molde sikret seg semifinalebilletten gjennom å slå Lyn, i det som ble en meget dramatisk fotballkamp. Det måtte spilleforlengelse til for å skille de to lagene og i tilleggstiden scoret Molde to ganger og sikret seg en 3-1-seier.

Minst like dramatisk ble det da Odd Grenland og Fredrikstad braket sammen i Skien. Det sto 2-2 ved full tid og kampen gikk til ekstraomganger og straffespark. Odd-keeper Espen Isaksen ble til slutt den store helten, da han reddet det tolvte sparket fra krittmerket.

Vålerenga var storfavoritt hjemme mot Bodø/Glimt, men det måtte to store forsvarstabber til for å senke nordlendingene. Oslolaget vant til slutt 3-1 og drømmer nok om å gjenta cupsuksessen fra 2002.

I den siste kampen var tippeligaleder Stabæk i trøbbel mot bortesvake Strømsgodset, men en sterk sluttspurt og to raske mål av Veigar Páll Gunnarsson sikret til slutt en komfortabel 4-1-seier til bærumslaget.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).