Steffen Iversen  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Steffen Iversen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Steffen Iversen  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Steffen Iversen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Rosenborg  (Foto: TV 2/)
Rosenborg (Foto: TV 2/)

På byen natten før samling

Steffen Iversen traff gamle venner natten før landslagssamlingen.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Steffen Iversenble sendt hjem fra landslagssamlingen av Åge Hareide fordi han ikke møtte opp til avtalt tid.

Rosenborg-stjernen skulle møtt opp klokken 12.00, men Iversen forsov seg. Han var på søndagens cupkvartfinale mellom Vålerenga og Bodø/Glimt, før han tok seg en liten tur på byen.

TV 2 Sporten har snakket med flere kilder som så Iversen på utestedet Living Room natt til mandag.

Landslagssjefen vil ikke spekulere i hva som er årsaken til Iversens forsovelse.

- Hva som er årsaken bryr jeg meg ikke om. Han kunne ikke klokka, så han er utelukket fra denne landskampen, gjentar Hareide, som ikke legger skjul på sin skuffelse.

Les også: Hareide får støtte

- Er mest skuffet
- Jeg blir ikke forbannet, det er jeg for gammel til. Jeg er mest skuffet. Jeg bruker tid på å forberede meg, og tar med spillerne som er gode nok. Men slurv kan ødelegge. Slurver du utenfor banen, så kan du slurve på banen, mener han.

- Var han på byen i går?

- Det vet jeg ikke noe om, svarer Hareide på TV 2 Sportens spørsmål.

Det er første gang en spiller er sendt hjem på grunn av forsovelse.

Landslagssjefen fortalte pressen at Iversen ikke er utestengt permament, og kan være tilbake i høstens VM-kvalifisering.

- Iversen tok det med fatning og har akseptert straffen, kommenterer Hareide.

To nye inn
Hjemsendelsen til Iversen skaper ytterligere hodebry for Hareide foran landskampen mot Irland. John Carew er usikker på grunn av smerter i ryggen, og tidligere har Brann-duoen Jan Gunnar Solli og Eirik Bakke og Stabæks Jon Inge Høiland meldt forfall på grunn av skader.

Hareide hentet tidligere mandag inn Vålerengas to unggutter Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue i troppen. Det er ikke kjent hvorvidt Hareide kommer til å hente inn en erstatter for Iversen.

Den TV 2-sendte landskampen mot Irland er siste test for Hareides menn før VM-kvalifiseringen braker løs mot Island på Ullevaal 6. september.