HAAKON_CROP
HAAKON_CROP

Kronprinsen falt for ærlig-slang

Kronprins Haakon kastet glans over premieren på dokumentaren "99 prosent ærlig" i Haugesund i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det virket som Kronprinsen koste seg, han syntes det var morsomt, sier regissøren av "99 prosent ærlig", Rune D. Langlo, til TV 2 Nyhetskanalen.

Sammen med Haji Saleenm og Emir Mulasmanovic fra filmen, beskriver han det som en spesiell opplevelse å ha Kronprinsen til stede mandag. Og alle skal ha fått rosende ord fra tronfølgeren under den påfølgende lunsjen.

- Lærte slang
Følget forteller at han virket oppriktig interessert i filmen. Kronprinsen skal blant annet ha vært opptatt av for ham ukjente slanguttrykk.

- Og han likte spesielt dilemma-scenen der vi krangler om hvem som kan best norsk. Det synes han var en av de mest underholdende punktene i filmen, sier Haji Saleenm.

Spent på norsk reaksjon
- Hvorfor synes du det er viktig at kronprinsen så filmen?

- Det handler om fire ungdommer med minoritetsbakgrunn. Og jeg har alltid vært spent på hvordan det norske folk vil ta imot det. Og han er norsk, så det var litt spennende å se hva som er hans mening. Og når han sier at han blir engasjert og likte filmen [...] og sier at han følte med, så føler jeg at mange andre også vil synes det som han mente, sier Emir Mulasmanovic.

Hele intervjuet med filmtrioen ser du her:

(Artikkelen fortsetter under)

259128

Kronprins Haakon vil også være til stede på premieren til "De gales hus". I tillegg vil han få en privat visning på festivalens åpningsfilm som ble vist i søndag, "Den siste revejakten".

MER FRA HAUGESUND:
Norsk Oscar-glamour
Endelig hjemme
- Hei, det er jeg som vant beste mannlige
- Det er surrealistisk!