Knust Ndure kaster inn håndkleet

Jaysuma Ndure var fast bestemt på å trosse smertene foran semifinalen, men innser nå at det ikke går.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BEIJING/OSLO (Nettavisen): 24-åringen tok kontroll fra start av i kvartfinaleheatet og ledet klart på vei ut av svingen.

Besynderlig nok var det også da smertene begynte å bre seg i Jaysuma Saidy Ndures kropp.

- På vei ut av svingen fikk han plutselig smerter i venstrelåret. Han måtte bare roe ned, sier lege Ove Talsnes til Nettavisen.

Stiller til start
Legen bekreftet at det mest sannsynlig er snakk om en strekk bak i låret, lik den forrige han pådro seg under Grand Prix-stevnet i London.

Til forskjell fra den forrige, satt denne litt lengre ned.

Ndure selv var svært skuffet da han passerte forbi Nettavisen i mixed zone. Han tok seg til låret, gråt åpenlyst og ga bare denne uttalelsen til NRK:

- Jeg er skadet, tror jeg. Jeg vet ikke. Jeg må gå og se om det går an å løpe.

Umulig å løpe
Det gjør det dessverre ikke, viser det seg. Undersøkelse av låret viser at det er en strekk han har pådratt seg.

- Jaysuma hadde et sterkt ønske om å løpe i morgen, men nærmere undersøkelser viste at skaden er av en sånn karakter at det ikke er forenlig med å løpe, sier lege Ove Talsnes til Nettavisen.

Ndure skal også selv ha innsett at skaden var for alvorlig til at det vil være mulig å løpe semifinalen.

Flere nedturer

På 100-meteren tidligere i mesterskapet gikk alt skeis. Da forsøkte han å kontrollere inn, men endte på fjerdeplass og røk ut.

Mandag tok han tredjeplassen med tiden 20,45, slått av Paul Hession og Wallace Spearmon. Men da slet han med å holde farten på halve distansen på grunn av lårskaden.

Bolt imponerte

Michael Johnson har verdensrekorden på 19,32, mens Tyson Gay er nest best med 19,62.

OL-vinneren på 100 meter, Usain Bolt, kontrollerte seieren i det første heatet, og ble klokket inn på tiden 20,29. Shawn Crawford fra USA og Kim Collins sikret seg også semifinaleplass.

Brian Dzingai fra Zimbabwe vant det første heatet på 20,23, foran Walter Dix fra USA og Christopher Williams fra Jamaica.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Fakta

Ndures skadeliste:
* 9. mai: Under sesongåpningen i Doha løper han 100 meter på sterke 10,01 (ny norsk rekord), men pådrar seg samtidig en liten strekk i høyre lår. Blant annet Bislett Games går i vasken.
* 26. juli: Nok en knalltid på Ndure, 10,02 denne gangen. Men også her blir han skadet. Denne gangen i det venstre låret. OL er i fare.
* 13. august: Ndure møter pressen for første gang siden stevnet i London. Han nekter å snakke om skaden.
* 15. august: I håp om å spare seg frem til semifinale på 100 meter, sakker gambieren av på farten og blir slått ut av kvartfinaleheatet.
* 18. august: På vei ut av svingen i kvartfinalen på 200 meter, pådrar Ndure seg nok en skade. Denne gangen sitter strekken lengre ned i venstre lår.