Jens Stoltenberg krever skattesvar fra høyresiden. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Jens Stoltenberg krever skattesvar fra høyresiden. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

- En klok avgjørelse

Statsminister Jens Stoltenberg betegner Musharrafs avgang som en klok avgjørelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jens Stoltenberg er ikke overrasket over av Perez Musharraf mandag valgte å gå av som president i Pakistan.

- Klokt
- Jeg tror det er en klok beslutning. Ved parlamentsvalget fikk andre partier enn de som støtter han flertall. Det at han velger å trekke seg håper jeg vil bidra til mer stabilitet og ro i Pakistan, og at man dermed kan få orden på økonomien og unngå strid og konflikter i Pakistan, sier statsminister Stoltenberg til TV 2 Nyhetene.

- Det er en styrke at Pakistan skifter president på en demokratisk måte, og at det valget som ga et annet flertall nå får sin endelige konsekvens ved at han trekker seg.

Forhold
Stoltenberg har selv møtt Musharraf ved flere anledninger.

- Jeg hadde gleden av å være den første norske statsministeren som var på offisielt besøk i Pakistan, og også ta imot president Musharraf på hans første besøk til Norge, sier Stoltenberg.

- Norge og Pakistan har samarbeidet om mange viktige ting, blant annet kampen mot terrorisme og vaksiner til verdens barn. Det er også et spesielt nært forhold mellom Norge og Pakistan, siden det bor veldig mange mennesker i Norge med røtter og bakgrunn fra Pakistan.

Demokrati
Den norske regjeringssjefen mener den nå avgåtte pakistanske presidenten var tydelig på flere områder.

- Han har en veldig sterk personlighet. En mann det var veldig lett å snakke med. Ikke alltid helt enig, men han var tydelig og han var klar. Han var ikke bare veldig tydelig i kampen mot terror, men også i kampen mot mishandling av kvinner og tvangsekteskap.

- Jeg håper man raskt får et nytt og demokratisk presidentvalg, og at den nye ledelsen i Pakistan både bil arbeide for demokrati, for sosial utvikling, men også bekjempe terrorisme, sier statsministeren.