Palestinske kvinner og barn holder opp bilder av slektninger som sitter fanget i Israel. 25. august vil 200 fanger bli firgitt av israelske myndigheter.  (Foto: AFP PHOTO/JAAFAR ASHTIYEH)
Palestinske kvinner og barn holder opp bilder av slektninger som sitter fanget i Israel. 25. august vil 200 fanger bli firgitt av israelske myndigheter. (Foto: AFP PHOTO/JAAFAR ASHTIYEH)

Israel frigir 200 fanger

25 august vil Israel frigi rundt 200 palestinske fanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det israelske regjeringen har bestemt å frigi fangene for å vise velvilje ovenfor den palestinske lederen Mahmoud Abbas.

Listen ukjent
Frigjøringen vil skje 25 august, men listen over fangene som frigis er enda ikke ferdigbehandlet, melder BBC.

Mahmoud Abbas sier at frigivelsen er et skritt i riktig retning, men at flere fanger burde settes fri.

Israel skal ha mellom 8500 og 11000 palestinere i fangenskap, deriblant flere hundre barn.

Ingen fredsavtale
Avgjørelsen kommer etter at den israelske statsministeren Ehud Olmert kunngjorde at han vil trekke seg fra sin stilling etter å ha blitt anklaget for korrupsjon.

Korrespondenter melder ovenfor BBC at Olmerts avgjørelse om å trekke seg vil komplisere en eventuell fredsavtale mellom Israel og Palestina i år.

Frigivelsen av de palestinske fangene er en gest fra israelske myndigheters side. Gesten skal underbygge fredssamtalene som blir satt i gang igjen i november i et forsøk på å løse den tiårige lange konflikten.