HØSTMOTE:  Nå kan du børste støvet at skinnbuksene...
HØSTMOTE: Nå kan du børste støvet at skinnbuksene...

Det hotteste i høst

Sommeren er over for denne gang. Vi blir derfor nødt til å pakke bort tunikaen, solhatten og bikinitrusa. Det er tid for duse høstfarger, ullstrømper og ruter.

Det er også tid for å eksperimentere med både farger, sammensetninger og stiler. Likevel finnes det noen nøkkelplagg som for mange vil være et must nå i høst.

I våres kom batikkmønsteret tilbake etter å ha hatt en pause siden 70-tallets hippietrend og en strebende periode på midten av 90-tallet.

SOMMERSTIL: Matthew går for batikk.
SOMMERSTIL: Matthew går for batikk.

Selve batikkmønsteret er nok noe som passer bedre til sommerlige dager enn kjølige høstkvelder, men mønstermoten gjelder fortsatt for fullt. Både D&G, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger og Vivienne Westwood er noen av motehusene som har vist frem klær med rutemønster på catwalken i høst.

Et annet plagg som kom for fullt i fjor høst var skinnjakken, som kan brukes til så og si alt! Denne høsten kommer «oppfølgeren», nemlig skinnbuksa. Mange moteeksperter mener faktisk at leggingsen burde legges bort for en stund, og at skinnbuksa er den perfekte erstatteren!

Andre plagg som kommer for fullt denne høsten er store ullgensere, oversized genserkjoler og ikke minst ullstrømper. Ulltrenden egner seg bra om høsten ettersom at vi går kaldere tider i møte, og nå brukes ullklærene også på en alternativ måte. I høst skal nemlig ullstrømpene gjerne mikses med høye pumps en sen høstkveld på byen.

... det gjør «Friends»-stjerne Lisa Kudrow også.
... det gjør «Friends»-stjerne Lisa Kudrow også.

I følge trendekspertene må altså sommerlige klær med sprikende neonfarger legges bort for en stund. Farger som grå, sort, brun, dyp rød og mørk lilla vil gå mye igjen i butikkene denne høsten. Men det er likevel ingenting i veien for å friske opp høstantrekket med noen lyse farger.

Skjerfet kommer også i høst til å være et plagg som kan sette prikken over i-en på et antrekk. Derfor kan man gjerne kombinere et lyst og fargerikt skjerf, med høstfargede klær. Dette er bare noe av det som vil prege motebildet i høst.

Det er for øvrig viktig å tørre å kombinere ulike mønstre og farger ettersom at høstfargene er ganske mørke.