MOTE: Tightsen har skapt en revolusjonerende trend blant norske jenter.
MOTE: Tightsen har skapt en revolusjonerende trend blant norske jenter.

Hva hadde vi gjort uten tights?

Glem den lille sorte - glem alle andre basisplagg. Tightsen har skapt en revolusjonerende trend blant norske jenter.

Tights, også kalt leggings, har ikke vært på det norske markedet i mer enn et par år, men i dag er det få som klarer seg uten. Den brukes av jenter i alle aldre, og i alle kombinasjoner. Den er elsket, den er hatet, og den har kommet for å bli.

Tightsen har blitt et av de viktigste basisplaggene til norske jenter. I begynnelsen kom den bare i fargen sort, men i dag finnes den i utallige varianter. Noe av det som har gjort tightsen så kjent er at den kan brukes av jenter i alle aldre. Den kan også brukes i mange ulike kombinasjoner, under skjørt, kjoler eller som en bukse.

FAN: Lindsey Lohan er en av Hollywoods stjerner som sverger til tights.
FAN: Lindsey Lohan er en av Hollywoods stjerner som sverger til tights.

I tillegg liker nok mange jenter tights fordi den kan uttrykke mye av stilen til personen. Tightsen kan nemlig uttrykke en søt og yndig pikestil, eller en mer rocka stilvariant.

Til tross for den enorme suksessen den ettersittende strømpebuksa har hatt, er det ikke alle som kaster seg på bølgen. Mange mener at den burde legges på hylla for en stund, og at tightsbølgen kan ta seg en liten pause.

Det har til og med blitt opprettet flere grupper på nettsamfunnet Facebook, hvor medlemmene enten hyller eller forkaster tightsen. Eksempler på disse gruppene er «God bless tights and skinny jeans», «tights are not pants» og «tights er kult!».

Uavhengig av hva slags formening akkurat du har om tightsen, kommer vi ikke foruten at den har bidratt til å løse mange unge jenter og kvinners dilemmaer når det kommer til hva de skal gå i. Og selv om noen mener at den burde legges på hylla for en stund, kommer vi nok til å se mye til tightsen på norske jenter, også i tiden fremover!