Syvlinger i Egypt (Foto: AP)
Syvlinger i Egypt (Foto: AP)

Fikk syvlinger

Ghazala (27) fra Egypt har fått syvlinger i helgen. Nå har regjeringen lovet storfamilien gratis melk og bleier i to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 27-årige Ghazala og hennes mann hadde tre døtre fra før og ønsket seg inderlig en sønn. Det endte med syv nye barn, hvorav fire gutter, som alle kom til verden etter to måneders sengeligge for Ghazala.

- De vurderte abort men kom fram til at det var haram (forbudt ifølge islam) så de lot Guds vilje skje, forteller Ghazalas bror til nyhetsbyrået AP.

Se video av mor og far og syvlingene i videovinduet over.

Syvlingenes mor, Ghazala Khamis (Foto: AP)
Syvlingenes mor, Ghazala Khamis (Foto: AP)

Kunne vært flere
Sykehuset i Alexandria i Egypt er svært stolte over den vellykkede fødselen men understreker at det faktisk var to barn til som var unnfanget men at disse hadde dødd tidlig i svangerskapet. På grunn av et svært anstrengende svangerskap, samt sikkerhetsrisiko fra overlegene, ble Ghazala lagt inn på sykehuset allerede for to måneder siden.

- Det var en svært uvanlig graviditet. Jeg har aldri opplevd maken i løpet av mine 33 år som lege, sier sykehusdirektør Emad Darwish, ved el-Shatbi sykehus i Alexandria.

Familien til syvlingene (Foto: Arabiya)
Familien til syvlingene (Foto: Arabiya)

Gratis melk og bleier
Både far og mor var svært lettet etter fødselen som foregikk ved hjelp av keisersnitt vel en måneds tid før termin.

- Nå håper jeg vi kan flytte nærmere en barnelege fordi det ikke finnes en i landsbyen vår, sa Ghazala etter fødselen til TV-stasjonen Arabiya.

En av syvlingene i Egypt (Foto: Arabiya)
En av syvlingene i Egypt (Foto: Arabiya)

Familien er ikke velstående på noe vis og en smule engstelig for hvordan de skal klare å få økonomien til å gå med ti barn i huset. Da er det en trøst at regjeringens helseminister tidlig kom på banen og kunngjorde at de skulle få gratis melk og bleier i to år.

- Nå vil jeg at de skal vokse opp og få en skikkelig utdannelse og ikke bli bonde som meg, sier tibarnsfaren til Arabiya.

Syvlingenes far (Foto: Arabiya)
Syvlingenes far (Foto: Arabiya)

Alle åtte i god form
Ifølge legene er alle barn samt mor i overraskende god form etter den strabasiøse fødselen. Barna veier mellom 1.5 til 2.8 kilo og ligger alle i kuvøse på sykehuset. Den stolte helseministeren i Egypt har sagt at samtlige skal få oppholde seg på sykehuset så lenge som de selv føler nødvendig, noe som ikke er en selvfølge for andre egyptere.