Vil sluke Aker Yards

Norske Aker Yards kan havne på koreanske hender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Koreanske STX ,som allerede er den største eieren i Aker Yards med kontroll av 39,2 prosent av aksjene, i det norske skipsverftselskapet ønsker nå å kjøpe seg ytterligere opp.

NA24 - din næringslivsavis

I en børsmelding kommer det frem at meglerhuset ABG Sundal Collier har fått en kjøpsordre fra STX Norway om å handle inn minimum to millioner aksjer, 1,76 prosent, til maksimum ni millioner aksjer, 7,92 prosent, av Aker Yards.

Pliktig bud
Prisen som STX er villige til å by for aksjene er på 63 kroner per aksje, noe som er en premie på 11,5 prosent sammenlignet med sluttkursen på 56,50 kroner fredag.

Under forutsetning at STX sikrer seg ytterligere aksjer i selskapet vil koreanerne komme med et pliktig bud på alle de utestående aksjene i Aker Yards.

Vant kamp
STX bud kommer etter at det for kort tid siden var en strid mellom storaksjonæren og investoren Per Sævik.

Sævik uttrykte misnøye med styresammensettingen og ønsket plass i de styrende organene.

Blant annet trakk han frem at styret ikke oppfylte reglene for god corporate governance. Det ble pekt på at toppsjef Svein Sivertsen innehar en problematisk dobbeltrolle som styreleder og konsernsjef.

Den sørkoreanske storeieren hadde en så kontrollerende post at valgkomiteen ikke så det som sannsynlig at Sæviks forslag ville få gjennomslag hos de øvrige aksjonærene.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24