Verås Larsen knuste konkurrentene

Nordmannen har ingen planer om å gi fra seg OL-tittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eirik Verås Larsen er regjerende olympisk mester på K1-1000 meter padling og mandag viste nordmannen at han har intensjoner om å forsvare tittelen.

Den norske padleren var totalt overlegen i forsøksheatet og er dermed direkte kvalifisert til finalen fredag. Det var bare vinnerne i hvert av de tre forsøksheatene som gikk rett til finalen, mens nummer to og tre må kvalifisere seg gjennom en semifinale onsdag.

Verås Larsen kom i mål på tiden 3,29,04 og vant løpet foran Ken Wallace fra Australia og Max Hoff fra Tyskland.

- Dette så veldig bra ut. Han tok kommandoen fra start av og kontrollerte løpet inn, sa NRKs ekspertkommentator Knut Holmann etter løpet.

- Han fikk den gjennomkjøringen han ville her og viste at han er i slag. Jeg tror han kommer til å kjempe om medaljene på fredag, sa Holmann.

Favorittene videre
32-åringen får imidlertid tøff motstand i finalen. Forhåndsfavorittene Tim Brabants fra Storbritannia og Adam van Koeverden fra Canada vant nemlig også sine forsøksheat.

Dermed er det duket for en skikkelig thriller mellom de tre superpadlerne i det avgjørende løpet fredag.

- De tre største favorittene har vunnet hvert sitt heat her. Det kommer nok til å stå mellom de tre i finalen, sa Holmann.

Den norske padleren skal også delta i K1-500 meter under Beijing-lekene. Forsøksheatet på den distansen går av stabelen tirsdag.

Uvanlig oppladning
Nordmannen har ikke vært i storform tidligere denne sesongen og har derfor valgt en litt uvanlig oppladning foran årets OL.

I stedet for å reise tidlig ned til Beijing som mange av de andre deltakerne, har Verås Larsen valgt å trene hjemme i Norge. Han ankom derfor ikke OL-byen før søndag.

- Tidsforskjellen mellom Norge og Kina er ikke så stor, så kroppen holder seg våken, sa Verås Larsen til NRK i forkant av mandagens konkurranse.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).