Kraftig børsopptur

Høyere oljepris sørger for god start på en ny børsuke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter oppgang på Wall Street fredag, samt noe blandet på de asiatiske markedene mandag, var stemningen lagt opp til en god start på Oslo Børs mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider mandag er hovedindeksen i kanonform med en oppsving på 1,58 prosent til 408,58 poeng.

Løft for oljen
Det er en høyere oljepris som bidrar til å løfte stemningen. Den tropiske stormen Fay skaper frykt i oljemarkedet og sender oljeprisen oppover etter tre dager med sammenhengende fall.

Stormen er nå på ferd fra Cuba til Florida sin nordvestlige kyst, og det er frykt for at oljeinstallasjoner i Mexico-gulfen vil bli rammet av stormen. Dermed kan det bli produksjonsforstyrrelser, med påfølgende prishopp for oljen som har falt til det laveste nivået på femten uker sist fredag.

LES MER: Oppgang for oljeprisen

Ett fat nordsjøolje omsettes mandag morgen for 113,17 dollar fatet, opp 0,62 prosent.

StatoilHydro stiger 3,14 prosent til 157,80 kroner. Yara, Rec og Seadrill blir også med på oppturen med en oppgang på henholdsvis 1,50, 2,78 og 3,42 kroner.

Dømt i Sibir
Telenor stiger marginalt på børsen. Selskapet er i igjen i fokus grunnet en rettsfeide i Russland. En domstol i den sibirske byen Khanty-Mansiysk i Russland har avsagt en dom som holder Telenor ansvarlig for et tap på 2,8 milliarder dollar.

Dette som følge av at Telenor angivelig skal ha forsinket VimpelComs oppkjøp av mobiloperatøren Ukrainian Radio Systems for 230 millioner dollar, med nær ett år. Søksmålet var anlagt av Farimex Product, Inc., som er registrert på De britiske jomfruøyene. Farimex er et tilknyttet selskap til Alfa Group, som er den største eieren i Vimpelcom.

- Vi ser på dette som en ganske bisarr sak, og beløpet er et fantasibeløp som ikke har noe som helst slags tilknytning til det de anklager oss for å ha gjort, sier Dag Melgaard, pressetalsmann i Telenor, til NA24.

LES MER: - Bisarr Telenor-dom

Telenor-aksjen er opp 0,25 prosent til 81,60 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24