radcliffe_crop
radcliffe_crop

«Harry Potter» med hjernesykdom

Daniel Radcliffes sykdom gjør at han ikke klarer å knyte skoene sine selv. Den neste Potter-filmen er for øvrig forsinket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju forteller stjernen at han lider av hjernesykdommen dyspraksi. Sykdommen forveksles ofte med klossethet. For Radcliffe har sykdommen vært årsak til konsentrasjonsvansker på skolen, noe som fikk ham til å drømme om å bli skuespiller.

- Jeg hadde det vanskelig på skolen og var dårlig i det meste, sier han ifølge Expressen.

- Mild form
Sykdommen medfører også en del vanskeligheter med praktiske gjøremål. Det å knyte skoene er eksempelvis fortsatt en utfordring for 19-åringen.

Radcliffes pressetalsmann skal ha bekreftet opplysningene. Men han påpeker at skuespileren lider av en mild form av sykdommen.

Utsatt premiere
Radcliffe er aktuell med filmen "Harry Potter og Halvblodsprinsen". Filmen skulle opprinnelig ha verdenspremiere 17. november, og norsk premiere 21. november. Men mandag har det kommet rapporter om at lanseringen er utsatt med åtte måneder.

Dette er den sjette filmen om trollmannlærlingen.

Warner Bros opplyser at de ønsker å sikte filmen inn mot sommermarkedet 2009, og at den tidligere streiken blant manusforfattere i Hollywood hadde "økt prresset på manusproduksjonen for andre filmer".

- Vi vet at sommeren er et ideelt vindu for familielanseringen, noe som viste seg med suksessen for den forrige Potter-filmen, siteres Alan Horn av MTV.