utspurt (Foto: EPA)
utspurt (Foto: EPA)

- Jeg var egoistisk

Her må Barack Obama svare for sin dopbruk i oppveksten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag går kveld deltok rivalene Barack Obama og John McCain i en utspørring i et kirkeforum i California. Begge måtte gjøre rede for holdninger til en rekke verdispørsmål. Barack Obama har tidligere vært åpen på at han har prøvd narkotika. På spørsmål fra pastoren Rick Warren om hva som er hans største moralske feilsteg, svarte Obama:

- Opptatt av meg selv
- Jeg vil bryte det opp i stadier. Jeg hadde en vanskelig ungdomstid. Faren min var ikke i huset, noe jeg har skrevet om. Det hendte at jeg eksperimenterte med dop, og jeg drakk. Det jeg sporer det tilbake til er at jeg var egoistisk. Jeg var så opptatt av meg selv og grunnene til at jeg var misfornøyd, at jeg ikke klarte å fokusere på andre mennesker, sa Obama.

Utspørringen i storkirken Saddleback i Lake Forest i California er første gang rivalene Obama og McCain står på samme scene i den amerikanske presidentvalgkampen. Begge kandidatene kjempet for tiden hardt for å sanke stemmer i kristne miljøer.

RIVALENE MØTTES: Lørdagens utspørring hos pastoren Rick Warren er første gang Barack Obama og John McCain står på samme scene i den amerikanske valgkampen.  (Foto: Reuters)
RIVALENE MØTTES: Lørdagens utspørring hos pastoren Rick Warren er første gang Barack Obama og John McCain står på samme scene i den amerikanske valgkampen. (Foto: Reuters)

Rivalklem
Obama og McCain hilste og ga hverandre en kjapp klem, før det var McCains tur til å svare for seg.

- Mitt største moralske feilsteg, og jeg er en feilbarlig person, er at det første ekteskapet mitt havarerte, svarte John McCain, ifølge Reuters.

Rick Warren ville også vite hva kandidatene mener er landets største moralske feilsteg.

- Kanskje at vi ikke har viet oss til saker som strekker seg utover det å tilfredsstille våre egne interesser, svarte McCain.

Kristen stemmesanking
Obama viste til evangeliet etter Matteus i sitt svar.

- Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg. Denne læresetningen bør gjelde for fattigdommens ofre, kjønnsdiskrimineringens ofre og rasismens ofre, sa han.

Her kan du se hele utspørringen.