ØL TØRST: Stefan Nystrand og fire andre OL svømmere ble sendt hjem fra doublefinalen i tennis.  (Foto: Jussi Nukari/SCANPIX)
ØL TØRST: Stefan Nystrand og fire andre OL svømmere ble sendt hjem fra doublefinalen i tennis. (Foto: Jussi Nukari/SCANPIX)

Svenske svømmere i øl-skandale

Sendt hjem fra doublefinale.

De svenske svømmernes innsats i OL har fått fiaskostempel hos søta bror og nå rammes de også av en utenomsportslig skandale.

Etter OL-fiaskoen drakk de svenske svømmerne øl under doublefinalen i tennis - på utøvertribunen, ikledd de svenske OL-klærne.

- Det er helt uakseptabelt, sier svenskenes sportssjef Glenn Östh til Sportbladet.

Øl og tennis
Svømmerne skulle se landsmennene Thomas Johansson og Simon Aspelin spille doublefinale mot Sveits og Roger Federer (som vant).

Storstjernen Stefan Nystrand, som samme morgen endte sist i finalen på 50 meter fri, og de andre satte seg ned på utøvertribunen som ligger like ved VIP-seksjonen, der det svenske kongeparet satt.

De begynte umiddelbart å bestille øl og etter en stund ble en hel kartong med øl i plastkopper båret inn.

Ved sidebytte på stillingen 6–3, 6–4, 4–3 til sveitserne Roger Federer og Stanislas Wawrink tar sportssjef Glenn Östh affære og beordrer svømmerne til å gå hjem til OL-landsbyen.

- Oppførte oss bra
Det var Marcus Piehl, Stefan Nystrand, Christoffer Wikström, Simon Sjödin og Petter Stymne som ble hjemsendt.

Storstjernen Nystrand var ikke pratsom etter å bli beordret hjem, men innrømmer å ha blitt sendt hjem av Östh.

- Jeg synes vi oppførte oss bra, vi så på matchen og hadde det gøy, sier Nystrand som ikke vil spekulere i om det vil bli et etterspill etter skandalen.

- Soleklar policy
Svømmestjernene skal ha vært klar over at øl-drikking i landslagsdrakten var forbudt og det svenske svømmeforbundet ser alvorlig på hendelsen.

- Vi har en soleklar policy for hvordan man skal oppføre seg når man representerer det svenske landslaget. Vi ser alvorlig på dette, det gir ingen bra signaler, sier det svenske svømmeforbundets generalsekretær Jan Olsson til Expressen.