FussyEaters_680
FussyEaters_680

Storbritannias mest kresne

I den britiske serien "Farm of Fussy Eaters" møter vi åtte mennesker som er mer eller mindre klare for å ta et oppgjør med kostholdet sitt. Alle har dårlige forhold til mat, og nå skal de få hjelp av programmets tre eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi møter blant andre Craig, som er så desperat etter å forandre og forbedre kostholdet sitt at han nær sagt er villig til å gjøre hva som helst. Helt siden han var 18 måneder gammel har Craig vært ute av stand til å spise noe annet enn poteter, Weetabix, brød, potetchips, samt vaniljeis varmet i mikrobølgeovnen, på grunn av frykten for å kaste opp. Det dårlige kostholdet har ført til at Craig er kraftig overvektig og på grensen til å få diabetes.

Sjokoholikeren Ruth spiser fem 400 grams sjokoladeplater hver dag og ignorerer alvorlige symptomer som brystsmerter og råtnende renner. Og Katie får kun i seg "hvit" mat, som kylling, pasta og brød...

Nå får vi altså møte åtte av Storbritannias mest kresne personer. De møtes på en gård i Lincolnshire for å utforske sine forhold til mat. Her skal man prøve å komme til bunns i problemene deres og de får opplæring i å spise normalt og sunt.

Tre eksperter skal hjelpe de åtte deltakerne: Ernæringsfysiolog Lyndel Costain (helseekspert i BBC), psykologen Geoffrey Beattie (kjent psykolog i Storbritannia) og kokken Rachel Green, som er en av prins Charles' favorittkokker. Disse tre skal hjelpe deltakerne gjennom deres fobier, ved å sette dem på en rekke prøver.

Vi garanterer at det blir både tårer og latter på veien.

Episode 1 av 10.

«Storbritannias mest kresne» på TV 2 Zebra søndag kl. 22.05.

Se også:

«Den som frykter ulven» på TV 2 søndag kl. 21.45.

«Beck: Gutten i glasskulen» på TV 2 søndag kl. 23.25.

«Wimbledon» på TV3 søndag kl. 21.00.

«Med lisens til å sende» på NRK1 søndag kl. 21.15.