ungehoyre (Foto: TV 2)
ungehoyre (Foto: TV 2)

- Glem festen, Erna

Høyre-leder Erna Solberg må slutte å invitere til en felles borgerlig regjeringsfest når partiene ikke vil samarbeide, mener lederen i Unge Høyre, Henrik Asheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gang på gang har Høyre-leder Erna Solberg forsøkt å samle alle de fire partiene på ikke-sosialistisk side foran Stortingsvalget. Men i egne rekker begynner folk nå å tvile på stategien.

Lederen i Unge Høyre, Henrik Asheim, mener moderpartiets regjeringsdrøm med fire partier er utopisk.

- Utopi
- Jeg tror ikke det er noen vits i å invitere folk som ikke har lyst til å komme på fest, i alle fall folk som ikke har lyst til å komme på samme fest, så jeg synes vi skal slutte med det, sier Asheim til tv2nyhetene.no.

Les også: Truer Siv og Erna

Den nyvalgte Unge Høyre-lederen mener Erna Solberg bør innse at det aldri blir noen firepartiregjering på ikke-sosialistisk side.

- Høyre må slutte nå å snakke om utopiske alternativer som ikke finnes, og forholde oss til at Venstre og Frp nekter å samarbeide, så får vi finne ut av hvem av de to som gir oss mest høyrepolitikk etter valget, sier Asheim.

Andre boller
Andre boller med Erna er Høyres nye slagord. Det ble lansert i dag. Men Erna Solbergs boller baserer seg ikke på oppskriften til Unge Høyre.

Video: Se Ernas reaksjon

258936

- Vi er opptatt av at vi skal ha en stor nok fest, sier Solberg til tv2nyhetene.no.

Les også: Borgerlig veikrangel

Med andre ord holder Erna Solberg fast på sin egen regjeringsoppskrift, med fire ikke-sosialistiske partier, til tross for at også hennes egne nå omtaler oppskriften som utopisk.

- Det er ikke utopisk. Det trengs fire partier for å i landet en annen regjering, sier Solberg.

Men Venstreleder Lars Sponheim har flere ganger takket nei til å delta på en borgerlig fest der Fremskrittspartiet er invitert.

Politikk først
Høyres landsmøte har vedtatt at partiet skal forsøke å være limet på borgerlig side og samle alle de fire partiene i et forsøk på å få regjeringsmakt etter neste valg. Men å fortsatt snakke om dette som realistisk, synes lederen av Unge Høyre er rart.

Les også: Garanterer veisatsing

- Det fremstår underlig, selv om det ble vedtatt i 2006. Når både Venstre og Frp er så tydelige på at det er uaktuelt, bør Høyre i stedet snakke om hva slags politikk vi ønsker å føre, sier Henrik Asheim til tv2nyhetene.no.

Han holder døra åpen både for en regjering med Frp og en en regjering bestående av Høyre og sentrum etter neste valg, og mener valgresultatet må avgjøre hva som skjer.

- Det blir to fester en med sentrum og en med Frp så får vi se hvor det er morsomst, og det er der det er morsomst Høyre kommer til å være, sier Henrik Asheim.