Simon Braemer of Aab  (Foto: HENNING BAGGER/AFP)
Simon Braemer of Aab (Foto: HENNING BAGGER/AFP)

- Superligaen i europatoppen

Danskene høyt oppe etter Europa-suksess.

Onsdag slo Aalborg litauiske Kaunas 2-0 i første kamp i mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde.

Vinner ettertrykkelig
Torsdag vant FC Midtjylland sensasjonelt 1-0 borte mot Manchester City, FC København slo Lillestrøm 3-1 hjemme, Brøndby knuste finske Haka 4-0 borte og FC Nordsjælland slo de skotske cupfinalistene Queen of the South (skotsk nivå 2) 2-1 borte.

Er den danske ligaen den beste i Skandiavia? Si din mening i kommentarfeltet under.

Det har fått fotballdanmark til å lette fra bakken.

Aalborgs styreformann, Lynge Jakobsen, hevder at resultatene viser at dansk klubbfotball nå befinner seg i det ypperste sjiktet i Europa.

- Jeg har sagt det lenge. Dansk klubbfotball er på vei frem. Det har vi sett hittil i år. OB tapte dessverre mot Aston Villa (i Intertotocupen journ.anm.), men det gjør ingenting. Mitdjylland vinner i England over Manchester City, og de andre lagene, som møter høyst overkommelige motstandere, vinner ettertrykkelig og dummer seg ikke ut, sier Jacobsen til sporten.dk.

- På nivå én
Han mener at hans egen klubbs prestasjoner i Uefa-cupen i fjor er nok et bevis på dansk styrke.

- Vi spilte jevnt med Getafe og slo ut Sampdoria. De danske lagene har rykket opp en division i Europa. Vi er ikke lengre annenrangs lag, men i førstedivision. Det er imidlertid fortsatt et stykke opp til det europeiske supersjiktet og lag som Manchester United, påpeker Aalborg-formannen.