Klippfisk
Fra Norges Varemesse "Smak 2011"
Oppskriften er ved Sven Erik Renaa
Klippfisken:
Stek/grill klippfisk på begge sider i olje i en grillpanne.
Tilsett resten av oljen, strimlet sjalottløk, hvitløk, ansjos og kyllingkraft.
Sett i varm stekeovn ved 150 oC i 10 - 15 min.
Potetaioli:
Skrell og del poteter i biter og kok i usaltet vann sammen med hvitløk.
Hell av kokevannet og damp godt.
Mos og tilsett eggeplomme, olivenolje og melk.
Smak til med salt og pepper.
Sukkersaltet tomat:
Skold tomater og trekk av skinnet.
Del og ta ut innmaten.
Kok opp 2 dl vann, 1/2 dl sukker og 1/2 dl salt.
Avkjøl.
Legg de skoldede tomatene i laken i ca 20 min.
Artikkelen er oppdatert