Laksesprell på børsen

Resultatflommen fortsetter, men børsen ligger i stabilt sideleie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oslo Børs får seg en liten opptur i den siste dagen av maratonuken med kvartalstall.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider stiger hovedindeksen 0,56 prosent til 405,99 poeng.

Fallende oljepris
Oljeprisen har falt det siste døgnet, og ett fat nordsjøolje omsettes i morgentimene for 112,25 dollar fatet, en nedgang på 1,26 prosent.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

StatoilHydro stiger 0,19 prosent til 155,20 kroner. Cruiserederiet RCL stiger 4,30 prosent til 157,50 kroner, godt hjulpet av lavere oljepris.

Laksekjempen
Så langt ser det ut som om markedet tar varmt imot laksekjempen Marine Harvest.

Oppdrettsselskapet, som i morgentimene la andre kvartal på bordet, overrasket med bedre tall enn det som var ventet. I andre kvartal fikk selskapet et resultat før skatt på minus 16 millioner kroner, mens analytikerne på forhånd ventet et resultat på minus 35 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Selskapet, som i lengre tid har slitt fiskehelseproblemer på anleggene i Chile fikk et driftsresultat før verdijustering av biomasse på 145 millioner kroner, mot 338 millioner kroner i samme fjorårsperiode. Analytikerforventningene lå på 87 millioner kroner.

- Marine Harvest er ikke fornøyd med de finansielle resultater for gruppen i annet kvartal. Vi har imidlertid implementert flere kraftfulle operasjonelle tiltak og er fornøyd med bedringene vi har oppnådd så lang i Skottland og Chile, sier administrerende direktør Åse Aulie Michelet i Marine Harvest.

Aksjen stiger 5 prosent til 3,78 kroner.

Opptur for Kitron
Også elektronikkprodusenten Kitron økte resultatet, driftsinntektene og ordreinngangen markant i andre kvartal.

Driftsinntektene endte på 613,3 millioner kroner, en økning på 20,1 prosent fra samme periode året før. Resultatfremgangen var faktisk enda bedre. 42,1 millioner kroner før skatt i kvartalet tilsvarer en dobling fra samme kvartal i 2007.

Kitron stiger 2,57 prosent til 3,59 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24