Pedofilimistenkt tatt i Thailand

Den pedofili-mistenkte kanadieren Christopher Paul Neil (32) er arrestert i Thailand.

Neil er mistenkt for seksuelt misbruk av en rekke unge gutter i Vietnam og Kambodsja.

32-åringen ble pågrepet tidlig fredag morgen etter en omfattende politiaksjon i den thailandske provinsen Nakhon Ratchasima. Neil ble funnet hos en thailandsk mann som ifølge politiet har arrangert møtene mellom kanadieren og flere unge thaigutter.

- Bingo! Vi har ham! sier den thailandske etterforskningslederen Wimol Powintara til AP.

Se video på TV 2 Sumo

Fikk tips om mannen
Etterforskningslederen ville i morgentimene fredag ikke si noe om hvordan arrestasjonen forløp. I stedet viste han til en pressekonferanse i Bangkok senere fredag.

Kort tid før arrestasjonen fortalte imidlertid Wimol til AP at politiet hadde reist til den nordøstlige provinsen torsdag kveld etter at de hadde mottatt det de mente var pålitelig informasjon om at Neil gjemte seg i området.

- Vi sendte et team etter ham og vi tror at vi begynner å nærme oss, sa Wimol før pågripelsen.

Bare noen få timer senere ble verdens mest etterlyste pedofile mann pågrepet. Nå vil 32-åringen bli fraktet til Thailands hovedstad Bangkok.

Flyktet fra Sør-Korea
I forrige uke flyktet den pedofile mannen fra Sør-Korea til Thailand etter at Interpol hadde lagt ut på internett en rekonstruksjon av et bilde han selv hadde fordreid.

Myndighetene i både Thailand, Kambodsja og Vietnam satte i gang en storstilt operasjon for å pågripe ham.

Men jakten på Neil, som bodde i Thailand fra 2002 til 2004, startet allerede for tre år siden da tysk politi fant omlag 200 bilder av en mann som misbrukte barn seksuelt.

Misbrukte unge gutter
Mannen opererte på internett og skal ha lagt ut flere hundre bilder av seg selv på nettet som viser situasjoner der han misbruker mindreårige gutter. Bildene var manipulerte slik at Neil skulle være ugjenkjennelig.

Tysk politi klarte å rekonstruere bildene, og et gjenkjennelig bilde av Neil ble distribuert via Interpol den 9. oktober.

Det var første gang Interpol offentliggjorte et bilde av en mann som forgriper seg på barn.