Klappjakt på pedofile Neil

Thailandsk politi overvåker grensene for at pedofilisiktede Christopher Paul Neil ikke skal slippe unna.

Grensevaktene i Thailand og nabolandene er nå i full beredskap.

De forventer at den pedofilisiktede kanadieren Christopher Paul Neil (32) vil prøve å flykte fra landet, etter at identiteten hans ble kjent denne uken.

- Vi nærmer oss
Neil ble fotografert da han ankom Bangkoks internasjonale lufthavn sist torsdag.
- Vi er ganske sikre på at han fortsatt befinner seg i Thailand, og vi tror vi nærmer oss nå, sier politisjef Apichart Suribunya, som koordinerer den thailandske etterforskningen, til nyhetsbyrået AP.

Thailandske myndigheter samarbeider med Interpol og politiet i en rekke land for å samle bevis mot mannen.

- Selv om han skulle forsøke å bruke et falskt pass for å komme ut, er bildet hans publisert overalt. Vi vil finne denne mannen så raskt som mulig for å hindre ham i å misbruke flere barn, i Thailand eller andre steder, forsikrer Suribunya

Bildet fra flyplassen i Bangkok har blitt kringkastet over hele verden siden Interpol og thailandsk politi utpekte ham som mistenkt.

Vil bli utlevert
Neil vil bli utlevert til Canada hvis han pågripes, bekrefter politiet i Toronto.

Etterforskere har jaktet på mannen siden 2004 da tysk politi oppdaget mannen på overgrepsfotografier. Identiteten hans ble røpet denne uken, etter at Interpol distribuerte bilder av mannen over hele verden.

Neil figurerer på minst 200 bilder på nettet. Bildene viser grove seksuelle overgrep mot 12 forskjellige gutter, noen av dem så unge som seks år. Ifølge Interpol skal bildene være tatt i Vietnam eller Kambodsja i 2002 eller 2003.

Gjennombruddet i saken kom etter at tysk politi lyktes med å gjenopprette et bilde der mannen hadde forvrengt sitt eget ansikt ved hjelp av et fotoredigeringsprogram.