To menn erkjenner å ha banket opp og ranet 73 åringen. 
  (Foto: Rolf Bangseid/Høvik kirkenytt )
To menn erkjenner å ha banket opp og ranet 73 åringen. (Foto: Rolf Bangseid/Høvik kirkenytt )

Innrømmer vold

En av de siktede etter drapet på Per Høyland erkjenner å ha utøvd vold mot 73-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag fremstilles 24-åringen og en 37-åring, begge siktet for drapet på Per Høyland, for varetektsfengsling. Begge er siktet for forsettlig drap.

Erkjenner befatning
Begge erkjenner kjennskap til saken, men 37-åringen nekter straffskyld. 24-åringen derimot innrømmer å ha brukt vold, men hevder han ikke står bak drapet, skriver VG.

Klokker Per Høyland ble brutalt drept i sin egen leilighet mandag. Han ble funnet etter at bekymrede naboer tok seg inn i leiligheten.

- Han erkjenner kjennskap og befatning med saken, men nekter straffskyld etter siktelsen, sier 37-åringens advokat, Vidar Lind Iversen, til TV 2 Nyhetene.

Bundet og tapet
Ifølge VG skal 37-åringen ha forklart at offerets hender og føtter var bundet. Ifølge avisa skal også et håndkle ha vært plassert over hodet på 73-åringen slik at det skjulte torturlignende skader i ansiktet og hodet. Munnen skal ha vært tapet igjen.

37-åringen satt i avhør hos politiet til sent i går kveld og ifølge advokaten hans kom siktelsen som ett sjokk.

- Han har sagt at han fikk det største sjokket i sitt liv når han ble gjort kjent med siktelsen, sier Lind Iversen.

- I nærheten
Advokaten vil ikke kommentere om hans klient befant seg i leiligheten når drapet fant sted, men sier det er grunn til å tro at han befant seg i nærheten. 37-åringen skal ikke ha vært en nær venn av Høyland.

- De har ikke noe nært forhold i det hele tatt. Han har en viss kjennskap til 24-åringen. De vet hvem den andre er. Utover det vil jeg ikke kommentere noe, sier Lind Iversen.