To barn og en kvinne drept i Oslo

En mann er pågrepet etter trippeldrap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(iOslo.no) Tre personer ble knivstukket i et hus på Grefsen/Storo i Oslo torsdag ettermiddag. En mann er pågrepet etter knivstikkingen.

- Jeg kan bekrefte at tre personer er døde, og én person er pågrepet, sier vaktleder Roger Hjertø ved Sentralvakta ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Barna var døde da politiet kom til stedet, mens kvinnen fortsatt skal ha vært i live. Hun ble fraktet til sykehus, men døde etter det Nettavisen erfarer av skadene i ambulansen.

Det skal ha vært et rystende syn for politipatruljene som kom til stedet. Ifølge TV2 skal en av politikvinnene som kom i den første patruljen ha brutt ut i gråt utenfor boligen. Hun ble tatt hånd om av gode kolleger.

Politiet vil foreløpig ikke fortelle hvor gamle de døde barna er, men de betegnes som små. De vil heller ikke si noe om relasjonen mellom de involverte i saken.

Huset hvor drapene har skjedd er et korttidshjem som tar imot store og små barnefamilier. Huseier har en avtale med Oslo kommune om å leie ut 17 sengeplasser, ifølge kommunens nettsider.

- Han sto og ventet
Krimteknikere er nå inne i boligen og foretar undersøkelser. Politiet kommer til å holde en pressebrief om trippeldrapet senere torsdag kveld.

Politiet fikk melding om husbråk klokken 14 torsdag formiddag og rykket ut til stedet.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet på stedet.

- Her er det bekreftet tre personer omkommet. Vi har pågrepet en person som er kjørt til sentralarresten, sier innsatsleder Grete Løland til iOslo.

- Pågripelsen gikk rolig for seg. Han sto og ventet da politiet kom, sier hun.

- 12 personer i huset
Det skal ha vært 12 personer tilstede i huset når drapene skjedde.

- Noen av dem er kjørt til sentralvakta for vitneavhør, mens andre har avgitt forklaring på stedet, sier Løland.

Krimteknikere jobber nå på stedet.

- Hva kan du si om åstedet?

- Jeg har ikke vært inne, men det står som det står da politiet kom, sier hun.

Løland kan ikke bekrefte på hvilke måte de tre er drept på, bortsett fra at det er to barn og en kvinne som er døde.

- Kan du si noe om alder på de døde?

- Nei, det kan jeg ikke, sier Løland.

iOslo.nos reporter på stedet forteller at mange naboer står og ser i vinduene, og er svært nysgjerrige på hva som skjer. Ambulansene har nå dratt fra stedet.

En del naboer står også utenfor sperringene. Stemningen er dyster, men rolig, i den lille gaten.

- Bekymret for beboerne
En nabo til kortidshjemmet forteller at det er mange som har flyttet inn og ut av huset.

- Det har vært store utskiftninger blant leietakerne. Det har alltid vært utenlandske folk som har snakket dårlig norsk. Jeg har flere ganger vært bekymret på deres vegne fordi de har vært isolert og har hatt kommunikasjonsproblemer, men jeg har aldri følt seg utrygg selv, sier naboen.

Hun forteller at det har bodd store og små familier i huset, men nå tror hun at det bare var et par familier som bodde der.

- Jeg er litt shaky. Først kom den ene ambulansen etter den andre. Da de ble værende på stedet skjønte jeg at det måtte vært en tragedie, sier hun.

Naboen sier hun aldri har opplevd at det har vært noe bråk på stedet.

Driftsansvarlig for kortidshjemmet ønsker ikke å kommentere hendelsen.

- Veldig tragisk
Det ligger også en barnehage rett ved åstedet. Ifølge iOslo.no-reporteren på stedet har bekymrede foreldre nå hentet barna sine.

- Det skjedde inne, så barna har ikke sett noe. To barn har sett en kvinne på en båre, men vi har ikke hørt noe skriking, sier barnehagebestyreren til Nettavisen.

Hun forteller at huset hvor tragedien har skjedd ligger rett ved barnehagen.

- Vi tok barna umiddelbart inn, og har latt ettermiddagen gå så normalt som mulig, og har tatt vare på barna så godt vi kan. Så barna er ikke preget av dette, sier bestyreren.

- Hva synes du om at noe slikt skjer rett ved barnehagen?

- Det er veldig alvorlig, og veldig tragisk, sier hun.

Politiet i Oslo vil holde en pressebriefing klokka 20.00 i kveld.

undefined
undefined

Les flere nyheter på iOslo.no