tsvangirai_crop (Foto: AFP/SCANPIX)
tsvangirai_crop (Foto: AFP/SCANPIX)

Tsvangirai pågrepet

Opposisjonsleder Morgan Tsvangirai har fått passet sitt tilbake

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tsvangirai var på vei til et regionalt politisk møte i Sør-Afrika, da han ble stoppet av politiet på flyplassen i Harare.

Sky News melder at Tsvangirai fikk passet sitt inndratt under pågripelsen, men han skal nå ha fått passet sitt tilbake.

- Bøller
Talsmann for hans parti, George Sibotshiwe, opplyser at også partisekretær Tendai Biti og utenriksminister Prof. Mukonoweshuro, ble fratatt passene sine.

- De har tatt passene. Dette viser hvor uærlige de er. De vil ha samtaler med oss, samtidig som de oppfører seg som bøller, siteres Biti av nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge CNN kunne opposisjonslederen siden returnere til sitt hjem.

Fortsatt tro på Mugabe
Den siste uken har Tsvangirai vært i samtaler med den sittende presidenten Robert Mugabe, med formål å få slutt på den kritiske situasjonen landet befinner seg i.

Ifølge Reuters skal han fortsatt ha tro på at han og Mugabe skal komme til en form for enighet.

Tirsdag kveld kom det for øvrig rapporter om at Mugabe og MDC-leder Arthur Mutambara skal ha undertegnet en maktdelingsavtale som ekskluderer Morgan Tsvangirai. LES MER HER: Kutter ut Tsvangirai

Tsvangirai hevder at han vant presidentvalget i mars. Han og partiet Bevegelsen for demokratisk endring trakk seg i siste liten fra omvalget tidligere i sommer. Siden har han og Mugabe prøvd å komme frem til en maktfordeling, uten hell så langt.

LES OGSÅ: Håp om løsning i Zimbabwe