Den drepte kvinnen bæres ut av huset på Grefsen i Oslo. (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)
Den drepte kvinnen bæres ut av huset på Grefsen i Oslo. (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)
To barn og en kvinne er funnet drept etter knivstikking på Grefsen i Oslo. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet opplyser Oslo politidistrikt. Litt over kl.19.00 torsdag kveld ble ofrene båret ut.  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
To barn og en kvinne er funnet drept etter knivstikking på Grefsen i Oslo. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet opplyser Oslo politidistrikt. Litt over kl.19.00 torsdag kveld ble ofrene båret ut. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Tre personer drept på Grefsen i Oslo. (Foto: Benjamin Bakken/TV 2)
Tre personer drept på Grefsen i Oslo. (Foto: Benjamin Bakken/TV 2)
Flere knivstukket på Storo.  (Foto: Jens C. Nørve/TV 2)
Flere knivstukket på Storo. (Foto: Jens C. Nørve/TV 2)

Tre knivdrept i Oslo

Trolig mor og to barn på ett og fem år som ble knivdrept i Oslo torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter politiet i en pressemelding torsdag ettermiddag. Trolig dreier det seg om et familiedrap.

Politiet holdt pressekonferanse om saken klokken 20 i kveld.

Se pressekonferansen i videovinduet under:

258715

Husbråk
Politiet kunne allerede ved ankomst til huset registrere at de to barna på stedet var døde. Mora i trettiåra døde i ettermiddag, før ambulansen rakk fram til Ullevål sykehus.

- Her er det bekreftet tre personer omkommet. Vi har pågrepet en person som er kjørt til sentralarresten, sa innsatsleder Grete Løland til Nettavisen kort tid etter drapet.

Ifølge Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsavsnittet, sto den pågrepne mannen og ventet på politiet da de ankom åstedet. Han skal ha vært svært tilgriset av blod.

Drapene skjedde på Grefsen. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet utenfor huset.

Gift
Den irakiske 44-åringen og den døde kvinna var gift, og han er etter alt å dømme far til begge barna som han skal ha drept med et stikkvåpen. Kona hans kom til Norge i 2001 på familiegjenforening, og fikk oppholdstillatselse i 2005. Alle fire bodde på det private hospitset på Grefsen.

Politiet rykket ut etter de mottok melding om husbråk klokken 14.03 torsdag ettermiddag. Huset hvor drapene har skjedd er et korttidshjem som tar imot store og små barnefamilier. Huseier har en avtale med Oslo kommune om å leie ut 17 sengeplasser, ifølge kommunens nettsider.

Preget
De andre beboerne ved hospitset var tydelig preget etter hendelsen. Flere av beboerne ble fraktet til politihuset for vitneavhør i løpet av ettermiddagen.

To barnehager ligger like ved åstedet. Bekymrede foreldre strømmet til etter at episoden ble kjent.