Laks og torske «nuggets» med godt følge

Tomatsalsa, bønnesalat og guacamole

Begynn med å lage tilbehøret.

Bønnesalat

Finhakk og surr løk og hvitløk i olje.

Tilsett hakkede tomater og la trekke sammen med løken i 2-3 min.

Skyll de hermetiske bønnene under rennende kaldt vann og tilsett bønnene i tomat og løkblandingen.

Smak til med krydder .

Tomatsalat

Hakk løk, hvitløk, chili, (fjern evnt. frø og hinner fra chili hvis du ikke vil ha salsaen for sterk.)

Tilsett presset sitronsaft.

Fjern «innmaten» fra tomatene (innmaten kan brukes i bønnesalaten), hakk tomatkjøttet og bland inn løk og chili blandingen .

Tilsett hakket koriander og smak til med salt.

Guacamole

Hakk rødløk og hvitløk, fjern evnt frø og hinner fra chili (se tomatsalsa) og hakk opp chili.

Skrell avocado og grovhakk (ta vare på steinene, se tips), tilsett sitronsaft.

Bland sammen til en grov mos med løk, chili og hakket koriander.

Smak til med salt.

Tips: Skyll avokadosteinene og legg dem ned i den ferdige guacamolen. Det hindrer oksidering , dvs at grønnfaren holder seg.

Fisken

Skjær fiskefiletene i fingertykke staver (på langs av fileten), dryss på salt og pepper.

Vend fiskestavene først i mel, så i sammenpisket egg og til slutt i malt brød blandet med krydder.

Stek fiskestavene på alle sider i olje på middels varm, i panne i 2-3 min.

Legg over på kjøkkenpapir når de er stekt.