Børsoppturen fortsetter

Oljeprisen løfter Oslo Børs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeprisen er på vei opp igjen og sørger for en etterlengtet opptur.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 2,04 prosent til 406,36 poeng. Onsdag falt hovedindeksen til under 400 poeng.

Stigende oljepris
Septemberkontrakten på nordsjøolje omsettes torsdag morgen for 113,62 dollar fatet, en oppgang på 0,29 prosent. Den amerikanske lettoljen WTI omsettes i øyeblikket for 116,50 dollar fatet.

Onsdag ettermiddag kom det ny statistikk for oljelagrene i USA som viste at de falt kraftig, mens det var ventet en liten oppgang. Dette fikk igjen fart på oljeprisen.

- Spesielt falt bensinlagrene kraftig og rapporten bidro til et løft på mer enn 3 dollar fatet i går. De kraftige fallene skyldes forsinkelser i leveransene etter den tropiske stormen Edourd og lavere import og produksjon ved raffineriene de siste ukene som følge av svakere vekstutsikter og dermed lavere etterspørsel etter olje, skriver oljeanalytiker Thina M. Saltvedt i Nordea Markets i en rapport.

StatoilHydro stiger 3,91 prosent til 156,50 kroner.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Blomstrer opp
Av de andre tungvekterne blomstrer kunstgjødselselskapet Yara opp med en oppgang på 3,81 prosent til 313,50 kroner.

Bulkratene er på vei opp igjen. I går snudde tørrbulkindeksen Baltic Dry opp 1,5 prosent, og satte en ende for 23 dager og 25 prosent nedgang. Tørrlastrederiene Golden Ocean og Belships stiger henholdsvis 6,87 prosent til 30,35 kroner og 5,77 prosent til 16,50 kroner. Tankkjempen Frontline er opp 5 prosent til 314,50 kroner.

Resultatene har også i dag strømmet inn i forbindelse med andre kvartal.

Sterk bedring
Oljeselskapet Revus Energys kvartalstall viser et voldsomt hopp i salgsinntektene sammenlignet med tidligere perioder. Årsaken er at oppkjøpet av oljeselskapet Palace Exploration og eierandelen i Broom-feltet fikk full effekt. Det ble i tillegg solgt store mengder olje fra lager i løpet av kvartalet.

Revus hadde driftsinntekter på 551,7 millioner kroner i andre kvartal, mot 130,1 millioner kroner i første kvartal. Samtidig steg driftsresultatet fra 15,2 millioner kroner i første kvartal til hele 172,9 millioner i andre kvartal. Dette ga et resultat før skatt på 143 millioner kroner i andre kvartal.

Revus stiger 5,17 prosent til 71,25 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24