Siv Jensen (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX )
Siv Jensen (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX )

Større enn regjeringen

I løpet av sommeren har Fremskrittspartiet fått 100.000 nye velgere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At det går fremover med Fremskrittspartiet er det ingen tvil om. I en fersk meningsmåling utført av Sentio for Dagens Næringsliv får Frp større oppslutning enn regjeringspartiene Ap, SV og Sp – til sammen.

Klar for regjering
Frp-leder Siv Jensen sier til Dagens Næringsliv at hun er forberedt om å få regjeringsoppdraget av Kongen etter valget neste år.

- Det hadde vært en stor fordel om Høyre snart også kunne bidra til å bygge et regjeringsalternativ ved å bli tydeligere. Høyre bør begynne å snakke om Høyre/Frp-regjering som et regjeringsalternativ. Nå er det vi som må dra lasset alene. Uansett er Frp villig til å danne regjering alene dersom Høyre ikke vil være med, sier hun til avisa.

Samtidig sier Venstre-leder Lars Sponheim at dersom de to høyrepartiene danner mindretallsregjering, vil han ikke nøle med å felle Siv og Erna.
Les saken: Truer Siv og Erna

Gruser Arbeiderpartiet
Sammenlignet med Sentios målinger i juni, har partiet fått 100.000 velgere i august. Hele 34 prosent av velgerne sier at de ville ha stemt på Frp i dag, noe som er hele 10 prosent mer enn Arbeiderpartiet.

Og får Siv Jensen det som hun vil, kunne hun og Høyres Erna Solberg ha dannet en ren blå flertallsregjering dersom det hadde vært stortingsvalg i dag. Til sammen ville de to partiene fått 87 mandater, noe som er to mer enn hva man trenger for flertall på Stortinget.