Bjarne Håkon Hanssen (Foto: Jarl Fr. Erichsen)
Bjarne Håkon Hanssen (Foto: Jarl Fr. Erichsen)

Tar Valla-hevn

Avtroppende stortingsrepresentant og sittende helseminister, Bjarne Håkon Hanssen, langer ut mot Gerd-Liv Valla.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med VG torsdag tar helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) et oppgjør med tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla. Statsråden bruker ord som «uakseptabelt» og «vettløst» når han beskriver oppgjøret mellom ham som arbeidsminister og Valla som LO-leder i forbindelse med sykelønnsordningen for to år siden.

Les også: - Hanssen har mistet troen på AP

- Beskyldt for å lyve
I intervjuet forteller Hanssen at oppgjøret med Valla var det tøffeste han hadde opplevd. Han karakteriserer oppførselen hennes som helt uakseptabel og sier han ble beskyldt for å lyve, noe han hevder han ikke gjorde.

Valla la nemlig bredsiden til da Hanssen som daværende arbeidsminister foreslo at arbeidsgiverne skulle betale mer for sykelønnsordningen. Valla mente dette ville være å undergrave hele ordningen og gikk i allianse med arbeidsgiverne i NHO for å stoppe Hanssen og regjeringen.

Fornøyd med Vallas avgang
Hanssen, som i går offentliggjorde at han ikke stiller til gjenvalg på Stortinget neste høst, mener at Valla overspilte situasjonen fullstendig og mener hun gikk til personlig angrep mot ham og forsøkte å herse med ham. Statsråden legger ikke skjul på at han er fornøyd med at Valla måtte gå av etter mobbesaken i LO.

- La meg si det sånn: Jeg tror det er veldig bra for LO at Roar Flåthen er leder. Nå har jeg forhandlet AFP-ordningen med ham, og det var virkelig ingen søndagsskole. Han kan være tøff på vegne av sine medlemmer. Men Flåthen opptrer alltid anstendig, sier Hanssen til VG.