Brannmannskaper har ikke kontroll over brannen i den  verneverdige næringsbygningen.  (Foto: TV 2)
Brannmannskaper har ikke kontroll over brannen i den verneverdige næringsbygningen. (Foto: TV 2)

- Det brenner overalt

Brannmannskaper har fortsatt ikke kontroll over brannen i et næringsbygg på Vinderen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 01.45 natt til onsdag fikk politiet melding om brannen som fortsatt pågår for fullt i et tre-etasjers næringsbygg på Vinderen i Oslo.

Etasjeskillene har begynt å rase sammen og hele bygningen står nå overtent.

-Ikke kontroll
- Dette er et stort kompleks som har brent i over tolv timer. Brannmannskapene har foreløpig ikke full kontroll over flammene, sier operasjonsleder i oslo politidistrikt, Finn Belle, til tv2nyhetene.no.

Rundt klokken 17.30 foregår det vaktskifte på stedet slik at et uthvilt mannskap kan ta over slukningsarbeidet. Tidlig onsdag var det over 60 mann totalt som hjalp til på stedet og onsdag kveld er det rundt 35-40 mann som driver med slukningsarbeidet.

Store problemer
- Vi har kjempe problemer med å ta brannen. Dette er et gammelt bygg som er ombygd mange ganger og det finnes derfor mange hulrom som brannen sitter i, sier vakthavende brannsjef Ragnar Kvennodd.

Brannen sitter i hele taket på bygningen. Den satt først i etasjeskillerne, men spredte seg fort videre til loftet og taket. Brannmannskapene opplever store problemer med å komme inn der brannen sitter.

Redd for flammene
- Vi tør ikke gå inn med røykdykkere nå, men vi gjør maksimalt for å slukke flammene. Det brenner overalt og bygningen er totalskadd, sier Kvennodd.

Kvennodd legger til at han syntes det er trist at det gamle, verneverdige bygninen nå brenner ned.

Ingen personer skal være inne i bygningen og ingen er så langt kommet til skade.

Uheldig brannmann
En brannmann har blitt skadet underveis i dagens arbeid, men riktignok ikke i forbindelse med brannen.

- En brannmann fikk elektrisk støt da han var så uheldig å sette seg ned i nærheten av et neonlys. Han er sendt til sykehus for observasjon. Han satt seg rett og slett ned på feil sted til feil tid, forteller Kvennodd.

Slukningsarbeidet pågår for fullt utover kvelden og natten.