Børsen under 400

Store svingninger og laber stemning preget Oslo Børs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innspurten i resultatsesongen fortsatte onsdag. Etter en liten oppgang på formiddagen ble Oslo børs mer og mer preget av den rådende globale pessimismen.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen endte til slutt under 400-poengsgrensen, og totalt endte det ned 1,50 prosent til 398,26 poeng. I Europa var stemningen enda dystrere og de toneangivende børsene var ned nærmere 2 prosent.

Statoil sluknet
StatoilHydro lå lenge an til å holde børsen i positivt leie, men falt kraftig på slutten av dagen. Børslokomotivet endte dagen ned 2,65 prosent til 150,80 kroner.

Det har vært små svingninger på oljeprisen i dag. September-kontrakten på nordsjøolje omsettes for 111,66 dollar fatet.

Tandberg ruset
Tandberg-aksjen er dagens vinner etter at selskapet meldte om at det har meldt seg en kjøper på trappen. Ifølge en kortfattet melding fra selskapet har det kommet en henvendelse fra en private equity-aktør som vil vurdere å sette frem et bud på alle aksjene i selskapet.

Tandberg fremholder at partene er i tidlige diskusjoner og det er ingen garanti for at det vil komme et bud.

- Det er mange der ute som tenker at det er et stort potensiale i denne industrien, sier analytiker Hallgeir Horup i ABG Sundal Collier til Dow Jones Newswires.

Analytikeren sier at Tandberg er et interessant case da det er en dominerende aktør som nå har en lav verdi.

Aksjen endte opp 17,35 prosent til 115 kroner.

Storebrand stupte
På motsatt side finner vi Storebrand som ble møtt med en iskald skulder etter at selskapet la frem kvartalstall onsdag. Aksjen stupte etter at selskapet ikke greide å innfri forventningene.

Driftsresultatet før avskrivninger var på 193 millioner kroner i siste kvartal, mens det var ventet et resultat på 142 millioner kroner. I samme periode i fjor var driftsresultatet før avskrivninger, eller det Storebrand kaller konsernresultat, på 599 millioner kroner. Estimater SME Direkt har innhentet for TDN Finans blant ti analytikere, viser at det var ventet et konsernresultat på 142 millioner kroner i kvartalet.

Aksjen endte dagen ned med 7,91 prosent til 39 kroner.

Opptur i Orkla
Industrikjempen Orkla fikk seg imidlertid en opptur med sin kvartalsrapport. Konsernet fikk et resultat før skatt på 2.498 millioner kroner i andre kvartal. Driftsresultet før avskrivninger (EBITA) havnet på 1.230 milioner kroner. Dette var bedre enn forventet. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans ventet analytikerne et resultat før skatt på 2.584 millioner kroner og et drifsresultat avskrivninger (EBITA) på 1.042 millioner kroner.

Aksjen landet med 2,17 prosent i pluss til 70,50 kroner.