Lunsjsnurrer med cottage cheese og soltørket tomat

En deilig gjærbakst med grovbakstmel

Ha olje og salt i bollen. Tilsett mel og elt sammen til en glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i 40-50 min. Løs opp gjæren opp i litt av det lunkene vannet. Tørrgjær tilsettes sammen med melet. Tilsett resten av vannet. Hev til dobbel størrelse.

Lag fyllet mens deigen heves.

Rør sammen cottage cheese, olje, hakkede marinerte tomater , krydder og finhakket hvitløk.

Del den ferdig hevede deigen i to og kjevle ut hver del til et rektangel på 30 x 35 cm.

Fordel fyllet utover deigen. Dryss på pinjekjerner og ev finsnittet skinke. Rull deigen fast sammen til en pølse fra den lengste siden. Del i 16 like store emner. Knip den ene snittflaten på pizzasnurren godt sammen og sett denne siden ned på bakepapir på en bakeplate, slik at fyllet ikke renner ut.

Dekk med plast og la heve i 45 –50 min. til dobbel størrelse, til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.

Stek på midterste rille i varm stekeovn 220 oC i ca 20 min.

Lunchsnurrene er fine å fryse ned.

Se videre her:

489336