Børsen dabber av

Stemningen synker på Oslo Børs, men Tandberg-aksjen fortsetter himmelferden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært et skred av kvartalsresultater og oppdateringer onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider var hovedindeksen opp 0,35 prosent, men onsdag ettermiddag synker stemnningen betraktelig i takt med et røde Europa-børser. Klokken 14 var hovedindeksen ned 1 prosent til 400,25 poeng.

September-kontrakten på nordsjøolje omsettes for 111,71 dollar fatet, og StatoilHydro bidrar til å trekke ned børsen med et fall på 1,55 prosent til 152,40 kroner.

Tandberg-beiler
Tandberg-aksjen er dagens vinner etter at selskapet meldte om at det har meldt seg en kjøper. I en kortfattet melding sendt ut av konsernet rett før midnatt tirsdag går det frem at det kan komme et bud på produsenten av videokonferanseløsninger. Ifølge meldingen har Tandberg fått en henvendelse fra en private equity aktør som vil vurdere å sette frem et bud på alle aksjene i selskapet.

Tandberg fremholder at partene er i tidlige diskusjoner og det er ingen garanti for at det vil komme et bud.

- Det er mange der ute som tenker at det er et stort potensiale i denne industrien, sier analytiker Hallgeir Horup i ABG Sundal Collier til Dow Jones Newswires.

Analytikeren sier at Tandberg er et interessant mål da det er en dominerende aktør som nå har en lav verdi, og at en potensiell kjøper bør være forberedt på å legge inn et bud godt over den nåværende kursen.

Aksjen stiger hele 17,60 prosent til 115 kroner.

Storebrand stuper
På motsatt side finner vi Storebrand som la frem sin kvartalstall onsdag morgen. Aksjen stuper etter at selskapet ikke greide å innfri forventningene.

Driftsresultatet før avskrivninger var på 193 millioner kroner i siste kvartal, mens det var ventet et resultat på 142 millioner kroner. I samme periode i fjor var driftsresultatet før avskrivninger, eller det Storebrand kaller konsernresultat, på 599 millioner kroner. Estimater SME Direkt har innhentet for TDN Finans blant ti analytikere, viser at det var ventet et konsernresultat på 142 millioner kroner i kvartalet.

Aksjen faller 7,67 prosent til 39,10 kroner.

Opptur i Orkla
Industrikjempen Orkla får seg en opptur etter at selskapet leverte et resultat før skatt på 2.498 millioner kroner i andre kvartal. Det er en nedgang fra 3.053 millioner kroner i samme kvartal året før. Driftsresultet før avskrivninger (EBITA) havnet på 1.230 milioner kroner, som er en oppgang fra 1.194 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Kvartalsrapporten fra industrikonglomeratet er bedre enn analytikernes forventninger. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans ventet analytikerne et resultat før skatt på 2.584 millioner kroner og et drifsresultat avskrivninger (EBITA) på 1.042 millioner kroner.

Aksjen stiger 3,91 prosent til 71,60 kroner.

Acta omstrukturerer
I markedet reageres det positivt etter at det skadeskutte finanskonsernet Acta la frem sin kvartalsrapport. Herjet av innsidesak, nye regler fra Kredittilsynet og svært turbulente finansmarkedet har Acta hatt et tøft andre kvartal i 2008. Bruttotegningen i andre kvartal endte på 3,395 milliarder kroner, ned fra 6,729 milliarder samme periode i fjor.

Acta har fått massiv kritikk blant annet for å ta altfor høye honorarer for sine investeringstjenester. Nå varsler selskapet at omstrukturering er satt i verk.

- Acta har allerede iverksatt en rekke tiltak, og det er dessuten planlagt flere tiltak for tredje kvartal for å øke kvaliteten på våre rådgivningstjenester, forenkle vår honorarstruktur og vår informasjon om honorarer til kundene. Acta er avhengig av både kundenes og reguleringsmyndighetenes tillit for å være den foretrukne leverandøren av investeringsrådgivning i detaljmarkedet, sier konsernsjef Simen Mørdre.

Aksjen stiger 3,09 prosent til 6 kroner.