Det blir dyrerer for folk å søke opphold i Norge. (Foto: Scanpix/SCANPIX)
Det blir dyrerer for folk å søke opphold i Norge. (Foto: Scanpix/SCANPIX)

Trenger 5000 nye mottaksplasser

Aldri før har Norge opplevd en lignende strøm av asylsøkere til landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge trenger 5000 nye mottaksplasser i løpet høsten for å dekke det umiddelbare behovet for innkvartering av nye asylsøkere. Samtidig som strømmen av asylsøkere øker, venter i dag 7000 asylsøkere på svar om de får bli i Norge, skriver Aftenposten.

- Prekær situasjon
- Mottakene er i praksis fulle, og stadig flere asylsøkere kommer. Det er ingen tvil om at dette er en prekær situasjon. Selv om vi har opprettet 4000 nye mottaksplasser i år, må vi opprette ytterligere 5000 plasser i løpet av høsten, sier avdelingsdirektør Siri Rustad i Utlendingsdirektoratet (UDI) til avisa.

UDI jobber nå på spreng for å skaffe flere asylmottak. Tirsdag inviterte de flere frivillige organisasjoner til møte for å diskutere situasjonen.

Historiske tall
Etter at den rødgrønne regjeringen kom makten har Norge opplevd en historisk stor innvandringsstrøm til Norge. I revidert nasjonalbudsjett i mai ble det satt av 710 millioner kroner ekstra for å håndtere en asylsøkerstrøm på 10.500 personer. Samtidig lovet statsråd Bjarne Håkon Hanssen tiltak for å redusere strømmen.

Men med rekordtallene i sommer gjør at regjeringen kan vente seg at det vil komme nærmere 15.000 asylsøkere før nyttår, skriver Aftenposten.