Klokker Per Høyland ble brutalt torturert i sin egen stue. Han døde av mishandlingen i sin egen leilighet.  (Foto: Rolf Bangseid/Høvik kirkenytt)
Klokker Per Høyland ble brutalt torturert i sin egen stue. Han døde av mishandlingen i sin egen leilighet. (Foto: Rolf Bangseid/Høvik kirkenytt)

Kirketjener brutalt drept

Det var 73 år gamle Per Høyland som ble funnet drept i sitt eget hjem i Oslo mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet bekreftet tirsdag kveld at Høyland ble drept som følge av grov vold i hjemmet sitt en gang i løpet av helgen. En eller flere ukjente gjerningspersoner skal ha stått bak handlingen.

- Det vi kan si er at dette er en stor leilighet. Det er et omfattende åsted, og det kan bære preg av kamp, sier Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, til TV 2 Nyhetene.

Sikret tekniske spor
I hele dag har krimteknikere jobbet i og utenfor 73-åringens leilighet. Flere fingeravtrykk er sikret, i tillegg til at etterforskerne har skåret ut en bit av inngangsdøren - i jakten på spor etter gjerningspersonene.

73 år gamle Per Høyland var aktiv i en menighet utenfor Oslo, og jobbet som klokker og lærer.

Naboer forteller om en mann med et stort hjerte, som blant annet hjalp narkomane og vanskeligstilte personer hjemme i leiligheten sin.

- Veldig snill
I blokken ble han satt stor pris på.

- Han var en veldig stille og rolig mann. Han var veldig snill. Han var på mange måter bestefaren i blokka. Dette kommer som et stort sjokk, forteller nabo William Holten til TV 2 Nyhetene.

Les også: Mistenkelig dødsfall

Politiet bekrefter at 73-åringen var kjent for å ha en åpen dør for vanskeligstilte og rusmisbrukere i sentrum av hovedstaden, og at han mange ganger inviterte disse inn til seg.

- Det er opplysninger som vi har fått, og som vi vil ettergå nærmere, sier Henne Kristin Rohde.

- Betyr det at en av de han forsøkte å hjelpe kan være den dere søker etter?

- Vi holder alle muligher åpne, sier Rohde.