Alexander Dale Oen  (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)
Alexander Dale Oen (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)

- Jeg er kun utfordrer

Dale Oen forsøker å dempe forventningspresset før finalen.

Beijing/Bergen (TV 2 Sporten): Alexander Dale Oen forsøker å dempe forventningspresset etter å ha slått inn på den suverent beste tiden i semifinalen på 100 meter bryst søndag.

Dale Oen var kun tre hundredeler bak Brendan Hansens verdensrekord men han føler likevel ikke at han er favoritt på distansen.

- Nei, ingen favorittstempel enda tror jeg. Jeg har ingen verdensrekorder og jeg har ingen meritter å vise til her, så det er de andre som bestemmer det. Jeg er kun utfordrer som alltid, sier Dale Oen til TV 2 Sporten.

Les også: Nå er Dale Oen gullfavoritt
Les også: Oen med olympisk rekord
Les også: Kvale viste muskler igjen

Mental suksess
Alexander Dale Oen mener det er det mentale som er årsaken til hans fantastiske OL-suksess.

- Det er det mentale som er hovedtingen bak god form. Er du i form så er du i form, føler du at du er i dårlig form så er du i dårlig form, sier en rolig og avbalansert Dalen Oen som nekter å prate om gull.

- Den som lever får se, sier Dale Oen. Klokken 04.27 mandag morgen norsk tid svømmer han finale i Beijing.

Psykologisk krigføring
Verdensrekordholder Brendan Hansen, som bare hadde femte beste tid i semifinalen, har begynt psykologiske krigføringen mot Dalen Oen.

- Han har ikke vært i en olympisk finale før. Jeg skal sørge for at han føler presset fra bane to, sier Hansen i følge VG.

Så spørs det om psykologisk krigføring hjelper mot Dale Oen som hevder den mentale styrken er hovedtingen bak sin egen superform.

I følge Hansen vil det imidlertid hjelpe, for amerikaneren er også synsk.

- Jeg hadde en drøm i natt - og jeg ringte broren min om den: «Jeg har drømt at jeg tok gull og at jeg vant fra bane to», sier Hansen - som i mandagens finale faktisk svømmer i bane to.