David Nielsen, Alexander Aas (tv), Glenn Andersen, Ousman Nyan (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
David Nielsen, Alexander Aas (tv), Glenn Andersen, Ousman Nyan (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Engelsk fotball på langoddsen

Seriestart i Championship og Godset - Brann på TV 2 Sport i kveld.

Spillforslag 9. august, frist kl. 15.55:
42 Follo - Sprint-Jeløy H 1,45
45 Mjøndalen - Modum FK H 1,40
52 Crystal Palace - Watford H 1,85

Totalodds: 3,76

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Tredje strake?
2. divisjon avdeling 1. Follo har hevet seg i takt med at skadeproblemene har avtatt. Velfortjent 4-1-seier over Østsiden sist var den andre på rad, etter syv kamper uten full pott før ferien. Trenger mye hjelp for å blande seg inn i opprykkstriden, men er også revansjesugne etter den skuffende vårsesongen. Sørumshagen er friskmeldt, eneste fravær av betydning er gode og målfarlige Nilsen på midtbanen. Sprint/Jeløy er som alltid et utpreget hjemmelag. Svake før ferien, og bare 1-1 hjemme mot Raufoss sist kom etter mye flaks. Tangen debuterte på back, erstatter Fylling, som har reist.Larsen soner for gule kort. Hagman og Aastorp på henholdsvis midtbane og spissplass, er begge småskadet og tvilsomt startende.

Målløst og jevnspilt da disse møttes tidlig i sesongen. Follo ser ut til å få ut potensialet sitt om dagen, og da bør dette bli en oppskriftsmessig hjemmeseier. 1,45 er i tråd med markedet og godt nok for spill.

MIF jakter opprykk og revansje
2. divisjon avdeling 1. Prestisjefylt lokaloppgjør. Mjøndalen på tabelltopp med seks poengs luke. Sesongens eneste tap kom for nettopp Modum i det omvendte oppgjøret. På klubbens nettsted lover trener Vegard Hansen at spillerne med livet som innsats skal revansjere tapet. - Vi er i god form, har hatt en strålende treningsuke og har ingen skader – så de kan bare komme, er beskjeden fra den spillende treneren. Gjestene spilte 1-1 mot gode Lørenskog sist, i en sjansefylt affære som kunne vippet begge veier. Så langt har det blitt ett poeng mer borte enn hjemme. Få skadefravær av betydning, men Svendsen suspendert etter å ha blitt utvist som innbytter mot Lørenskog.

Mjøndalen er solide defensivt, og har gjort jobben om ikke Modums og avdelingens toppscorer, Eldar Hadzimehmedovic, får nødvendig rom. Scorer på bestilling selv om angrepsspillet ikke sprudler. På topp er bruntrøyene styrket etter å ha hentet Hontvedt tilbake fra MS. 1,40 får duge for en tilsynelatende trygg hjemmeseier.

Topp mot bunn på Selhurst Park?
Palace fremsto som en klar nedrykkskandidat frem mot jul i fjor, men endte på play off etter en mesterlig snuoperasjon signert den nye manageren Warnock. Få fravær av betydning etter at Scowcroft og Lawrence ble friskmeldt nylig. Watford endte poenget bak dagens motstander i mai. Klubben sliter økonomisk, og har måttet selge unna de til en hver tid beste spillerne siste halvåret. I sommer har Ellington, Henderson, Kabba og Shittu føyd seg inn i rekken av spillere som har funnet seg nye klubber. Svekkes dermed markant foran begge målene. Og dersom spillestilen er den samme som i fjor, er midtbanen generelt lite involvert i spillet. Harley fra Burnley er eneste nykommer. Mangler sisteskansen Lee, ellers ser det ut til at Bothroyd kan stille med sitt beste mannskap.

Watford vant bare én av de 14 siste kampene forrige sesong, før det ble dobbelttap for Hull i play off. 1,85 for Palace er godt nok for spill, dog ingen store innsatser på en premierekamp.

Flere tips og analyser får du av Kjetil Rekdal & co. i Sport og Spill på TV 2 Zebra kl. 14.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Øvrige vurderte kamper:

Lø 09.08 13:40 34. Birmingham - Sheffield Utd 1,80 3,05 3,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Seriestart i the Championship. Birmingham måtte ta den tunge veien ned igjen, til tross for brukbar innsats og poengfangst forrige sesong. Slet først og fremst på fremmed gress. Mangler en del navn i den antatt beste lagoppstillingen. Nykommerne Agustien og Owusu-Abeyie blir ikke klare i tide, fra før er Jaidi og kaptein Johnson ute. Sheffield United feilet som en av de store favorittene forrige sesong. Hevet seg da Robson forsvant ut av stolen halvveis, og var ikke langt unna å knipe en play off-plass. Svekkes offensivt, der fjorårets toppscorer Beattie og Gillespie mangler.

Berettiget hjemmefavoritt. Innsatser er vi likevel langt unna når det er snakk om seriepremiere.

Lø 09.08 13:55 35. Skarp - FK Lofoten 1,85 3,35 2,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Ordentlig bunnoppgjør i 2.divisjon avdeling 4. Begge lag går mot et klart nedrykk med kun seks poeng på 14 kamper så langt. Skarp har to tap på rad, men de vant sin forrige hjemmekamp mot svake Senja. 2-0-4 på hjemmebane. Lofoten slo nevnte Senja med 4-2 hjemme i Svolvær sist, men borte står de med fæle 0-0-7. 3-2 til Lofoten i den omvendte, og vi tror hjemmebane avgjør til vertenes fordel denne gangen.

Lø 09.08 14:55 37. Korsvoll - Skarbøvik 2,00 3,25 2,25

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 2. Korsvoll hadde god, gammeldags griseflaks da Ranheim ble slått på bortebane sist. Et for dagen redusert Korsvoll tok tidlig ledelsen, og hadde et stormløp mot seg med redninger på strek og mangfoldige treff i treverket resten av kampen. Vant fortjent mot Strindheim i forrige hjemmeopptreden. Til dagens kamp er det usikkerhet rundt én nøkkelspiller i hver lagdel. Alle er med i troppen, men er nettopp tilbake fra skader. Normalt sterke hjemme på Korsvollbanen. Skarbøvik var tilbake på vinnersporet da Kjelsås ble slått sist. Den overraskende gode plasseringen skyldes primært suverene 5-1-0 totalt på fremmed gress. Svekkes noe av fravær i begge ender. Gjøsund har reist til studier i USA, Olsbø og Fremsæter er fremdeles ute med skader.

Det er stor forskjell på Korsvoll med og uten den tilbakevendte sentrallinjen. Grei H om disse spiller fra start.

Lø 09.08 14:55 38. Fana - Ålgård 1,60 3,50 2,95

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Fana ligger på sjetteplass, men formen er ikke god. 0-2 borte mot Vindbjart sist var lagets fjerde strake tap. Ålgård ligger tre poeng bak vertene, og formen er brukbar til tross for 0-3 tap hjemme mot serieleder Stavanger sist. 3-0-2 på de fem siste kampene. Gjestene er dog ikke noe stort bortelag, og det ble tap her i fjor. 1,60 er langt fra spillbart, og vi lander heller på en ikke usannsynlig U.

Lø 09.08 14:55 39. Stavanger - Vindbjart 1,30 4,30 4,00

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Stavanger topper tabellen med sterke 11-2-1 til nå. Etter hjemmetapet mot opprykksrival Randaberg, slo de sist tilbake med 3-0 seier borte mot Ålgård. 7-0-1 på de åtte siste seriekampene, og bortsett fra tapet mot Randaberg har de full pott på eget gress. Vindbjart har gjort det bra etter opprykket, og ligger på en fin fjerdeplass med 7-3-4. 2-0 seier hjemme mot formsvake Fana sist. De har sin soleklare styrke på eget gress, og står med tre strake bortetap mot middelmådig motstand. Stavanger vant det omvendte møtet med hele 4-1, og blir klare favoritter igjen. 1,30 tåler sammenligning, og kan brukes.

Lø 09.08 14:55 41. Bærum - Asker 1,95 3,30 2,30

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Nabooppgjør mellom to sterke lag i 2.divisjon avdeling 4. Bærum er for fullt med i en jevn kamp i toppen av tabellen, men de mistet serieledelsen med bortetapet mot Tromsø 2 sist. Formen er uansett fin, og hjemme på Kadettangen har de vunnet fire strake. Nyttig tilvekst i van den Brugt fra Lyn 2 på midtbanen. Asker ligger fire poeng bak vertene, og er ikke helt hektet av med tanke på opprykk. Etter tre strake seirer, skuffet de noe sist med bare et poeng hjemme mot Pors. Bærum vant 4-2 i det omvendte oppgjøret i serieåpningen, og blir favoritter på hjemmebane.

Lø 09.08 15:55 43. Lørenskog - Østsiden 1,20 4,80 4,80

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 1. Lørenskog ligger seks poeng bak ledende Mjøndalen i kampen om den ene opprykksplassen. Forrige lørdag ble det 1-1 borte mot Modum, i en kamp begge lag hadde nok av sjanser til å avgjøre. Mangler et par faste til dagens kamp, én forsterkning på back er kommet til. Østsiden ble et nummer for små for Follo sist, og ser som ventet ut til å kjempe en hard kamp mot direkte retur til nivået under. Mistet mye av sin offensive slagkraft da Solvang og Hansen forsvant, duoen sto for til sammen 12 mål i vårsesongen. Innlånte Turner gjorde en anonym debut som spiss sist. Troppen er bortimot fulltallig. Lite som tyder på at Østsiden har noe å hente her – ikke oddsspillerne heller når hjemmeoddsen er så lav.

Lø 09.08 15:55 44. Manglerud Star - Valdres FK 1,60 3,50 2,95

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 1. MS tapte for et bedre lag i Drøbak/Frogn sist. Er med det definitivt ute av opprykkskampen. Solide 4-2-1 hjemme på Lambertseter. Ingen fravær i troppen. På topp er måltyven N. Hagen i form, ventelig ekstra på hugget før prøvespill i Godset til uken. Nyopprykkede Valdres har bitt fra seg, selv om det bare ble en seier på de fem siste før ferien. Åpnet høstsesongen med 3-3 mot FFK 2 tidligere i uken. Presterte bortimot årsbeste spillemessig, men to poeng røk da 3-3 kom i sluttminuttene. Hentet to nye spillere i sommer. Vertene er noen hakk bedre på en normal dag. Blander seg ikke inn i verken opp- eller nedrykksstrid. Klar H til uspillbar odds.

Lø 09.08 15:55 46. Groruddalen - Skeid 4,80 4,80 1,20

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 2. GBK har spilt for æren de siste kampene. Det har ikke gitt uttelling i poeng, men ting tyder på at laget har planer om å gå ned med stil. Styrte mye av kampen mot et nykomponert, men stjernespekket Lyn 2 tidligere i uken. Var veldig nær utligning før kampen ble punktert med 0-2 i sluttminuttene. Trener Sandnes har få fravær av betydning, men laget ble ytterligere tappet for spillere i løpet av sommerferien. Skeid økte forspranget da Ranheim gikk på en smell forrige helg. Seieren over VIF 2 mandag var den tredje på rad med resultatet 1-0. Skeid har vært gode, men også hatt marginene med seg i mange jevne oppgjør. En knapp favorittseier synes nærliggende igjen, men vi rører ikke 1,20.

Lø 09.08 15:55 47. KIL/Hemne - Byåsen 3,55 3,90 1,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

KIL/Hemne har i likhet med Groruddalen innfridd alle dystre spådommer, kun maktet tre poengdelinger på 14 kamper. Byåsen er også som forventet halvveis. Midt på treet og trives klart best på eget gress. Tapet av toppscorer Sellin var merkbart da laget misbrukte mange og store sjanser før Levanger scoret kampens eneste mål i sluttminuttene sist. Naturlig bortetips, men oddsen er uinteressant.

Lø 09.08 15:55 49. Kristiansund - Ranheim 2,10 3,20 2,15

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 2. KBK sliter stadig med stabiliteten. Løpet for lengst kjørt med tanke på opprykk. Dette blir andre hjemmekamp på ny arena. To spillere er tilbake siden tapet for Strindheim forrige lørdag. Offensivt er Momo igjen usikker. Ranheim kjørte kampen mot Korsvoll fra start til slutt sist, men uflaks og en sjelden ineffektivitet gjorde at tre verdifulle poeng gikk tapt. Helt åpen kamp, hvor vi holder gjestene som tynne favoritter.

Lø 09.08 15:55 50. Odd - Haugesund 1,30 4,45 5,50

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Odd topper tabellen med god margin, og er sammen med Start i en egen klasse i denne divisjonen. Et lite mirakel skal til for å hindre opprykk etter 13-3-1 så langt. 1-0 borte mot Bryne sist var lagets tredje strake seier. Ingen lag har så langt maktet å tukte Odd hjemme på Skagerak Arena. Lynvingen Bentley er tilbake etter karantene. Haugesund er et annet formlag. 2-0 seier hjemme mot Sogndal sist, og 4-1-0 på de fem siste seriekampene. Etter denne gode perioden er de nå kun tre poeng bak Hønefoss på kvalifiseringsplassen. Odd på bortebane er dog en formidabel oppgave. Skienslagen vant det omvendte oppgjøret 4-1, og blir klare favoritter igjen.

Lø 09.08 15:55 53. Ipswich - Preston 1,75 3,10 3,55

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Ipswich var ikke langt unna play off forrige sesong, men det tidvis unge mannskapet sleit veldig på fremmed gress. 15-7-1 hjemme på Portman Road, vel og merke etter å ha vunnet de 11 første her forrige sesong. Ingen spillere av betydning har forsvunnet, og et par tilsynelatende smarte innkjøp er gjennomført. Midtbanespiller Norris er eneste fravær. Preston reddet plassen etter en knallsterk vårsesong. Anført av måltyven Mellor har flyten fortsatt i treningskampene. På topp blir ikke Brown risikert, i tillegg kommer et par langtidsfravær i troppen. H er ikke til å komme utenom, uaktuelt med innsatser.

Lø 09.08 15:55 54. Cardiff - Southampton 1,85 3,00 3,30

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Cardiff har mistet noen veldig gode unggutter det siste halve året, men står igjen med et robust lag som skal kunne hevde seg i Championship. På topp er Bothroyd hentet fra Wolverhampton. Mangler skadde Capaldi på back. Økonomisk skakkjørte Southampton har satset på nederlandske Portvliet som trener. Har fått tak i noen spennende nykommere i sommer, langt flere har forlatt sørkysten. Stern John har karantene og på midten er Davies ute med skade. Vertene får tipset til uinteressant odds.

Lø 09.08 15:55 55. Queens Park Rangers - Barnsley 1,50 3,30 4,85
Lø 09.08 15:55 56. Queens Park Rangers - Barnsley (0-1) 2,40 3,55 2,10

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Etter mange mage år, ble QPR kjøpt av rike og ambisiøse eiere midtveis i forrige sesong. Siden har gjennomtrekket på spiller- og trenersiden vært stort, og på papiret er det et meget slagkraftig mannskap nyansatte Dowie har til disposisjon. Utvalget er vel og merke begrenset i dag, ettersom trioen Rowlands (kaptein), Stewart og Di Carmine har karantener som henger igjen fra forrige sesong. I tillegg er toppscoreremnet Vine ute med skade, det samme er Buzsaky. Barnsley hadde sine oppturer sesongen som gikk, men holdt seg rundt nedrykkssonen grunnet den svake bortestatistikken. Laget er styrket med to verdifulle tilvekster i Moore defensivt og Hume offensivt. Campbell-Ryce er uaktuell med skade, og to nykommere med utenlandsk pass venter ennå på spilletillatelse.

QPR holdes som en klar opprykkskandidat. Stiller som nevnt klart svekket her, og vi gir tipset til kyniske og kontringssterke Barnsley. 4,85 er brukbart betalt.

Lø 09.08 15:55 57. Coventry - Norwich 2,15 2,85 2,75

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Coventry holdt plassen med nød og neppe i mai. Manager Coleman har handlet spennende forsterkninger i sommer, deriblant Eastwood, som aldri fikk det til i Wolves. Best er ute med skade, og det kan bli så mye som fem debutanter for vertene. Norwich vekslet mellom lange perioder der laget enten vant eller tapte på bestilling forrige sesong. Mye kvalitet fremover på banen etter handlerunder i vinter. Roeder har lyktes i å hente solide defensive tilvekster på lån. Noen nye ansikter blir det i startoppstillingen til vertene også. Bell og Drury sliter med skader, i tillegg kommer noen langtidsfravær av mindre betydning.

Forholdsvis åpen premierekamp. Gjestene får et klart tips når oddsen ikke er jevnere, uten at 2,75 er godt nok på en dag med mange alternativer.

Lø 09.08 15:55 59. Plymouth - Wolverhampton 2,50 2,80 2,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Plymouth har imponert de siste sesongene. I vinter startet imidlertid spillersalg i stor skala, og så langt er det kun få nye som er hentet inn for å erstatte rekken av klassespillere som har reist. Manager Sturrock vil på forhånd ikke si annet om skade situasjonen enn at to nøkkelspillere må testet på oppvarmingen. Wolverhampton er som vanlig i opprykksdiskusjonen. Stallen er jevnt over god, Stearman (forsvar) og Iwelumo (spiss) er blant nykommerne. Olofinjana er solgt til Stoke, i tillegg kommer et par avganger av mindre betydning. Manager McCarthy har ingen nevneverdige fraværsproblemer. Gjestene kunne vært noe klarere favoritter.

Lø 09.08 15:55 62. Charlton - Swansea 1,75 3,10 3,55
Lø 09.08 15:55 63. Charlton - Swansea (0-1) 3,15 3,50 1,75

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Charlton maktet ikke å gjøre direkte retur til øverste nivå forrige sesong. Stallen er på papiret god, men ikke uventet trengs det akklimatisering etter å ha spist kirsebær med de store i mange år. Stallen er blitt tynnere i sommer uten at forsterkninger å snakke om er hentet inn. En håndfull spillere som ville vært aktuelle i denne kampen er ute med skader. Nyopprykkede Swansea har handlet flittig i sommer. Den spanske manageren Martinez har blant annet hentet fire spennende landsmenn. Uten tap i sommerens treningskamper. To av dem er foreløpig ikke klare fra skader.

Ikke umulig at entusiastiske Swansea kan hente noe i London. Skrelloddsen måtte likevel vært enda høyere for å kvalifisere til spill.

Lø 09.08 17:55 85. Mo IL - Tromsdalen 2,80 3,50 1,65

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Mo står med to strake seirer, og har nå betryggende avstand ned til nedrykksstreken. De har slitt tungt med sentrale skader denne sesongen, men har nå forsterket med seks nye spillere. Thomas Grabowski og Andrzej Mazur har kommet fra Polen, mens Anders Opdal, Destin Makumbu, Mariusz Eikert og John Fraser har kommet fra diverse norske klubber. 3-0-3 hjemme på Moheia, der det normalt er meget vanskelig å få med seg poeng. Tromsdalen topper tabellen etter 4-1 seier hjemme mot RBK 2 sist. Formen er meget god, og borte kan de vise til sterke 4-1-1. Tromsdalen vant det omvendte oppgjøret hele 5-0 i mai, men å slå et forsterket Mo på Moheia blir ingen enkel oppgave. 1,65 holder ikke.

Lø 09.08 18:55 86. Strømsgodset - Brann 2,35 2,80 2,55

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Tippeliga. Godset med nok en god hjemmekamp da kvartfinale i cupen ble sikret i midtuken. Kjørte over et redusert Viking fra start, men fikk det unødvendig spennende med slapp innsats og to baklengs sent i andreomgang. Amewou står over i dag etter en smell i den kampen, verre er det med Olsen, som blir ute i minst en måned. Riddez soner karantene, og blir vanskelig å erstatte. Brann tok seg så vidt videre etter 1-2-tap for Ventspils tirsdag. Forløsende seier over HamKam forrige helg. Kun én seier på bortebane, og det er over tre måneder siden nå. Solli, Sigurdsson og Einarsson er ikke med i troppen.

1-1 da Brann dominerte det omvendte møtet i Bergen. Vertene stortrives på kunstgresset sitt, et underlag som aldri har vært tingen for Mjeldes elever. Hjemmeoddsen er i tråd med markedet og egnet for spill.

Vurdert av Ole Bratseth og Magnus Wattne