Prinsesse Astrid's kringle.

Gjærbakst som smaker godt.

Smuldre smøret i hvetemelet.

Tilsett sukker, kardemomme, fingervarm melk, lettpisket egg og gjær ( fersk gjær røres ut i litt av melken)

Elt sammen, tilsett ev litt mer mel for å få en glatt og smidig deig. Elt ca 5 min i kjøkkenmaskinen Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i 30- 40 minutter.

Velg et av fyllene, eller fyll halve kringlen med hvert sitt fyll.

Mandelfyll lages ved å male mandler, tilsette sukker og eggehvite og arbeide sammen til mandelmasse. Bruk ev mandelmasse fra pose som tilsettes kun vann.

Eller rørt smør sammen med sukker, kanel og ev rosiner.

Elt den hevede deigen lett sammen og trill og kjevle ut til et avlangt stykke. Fordel ønsket fyll langsetter midten av deigen. Rull sammen og form til en kringlefasong på et stekebrett.

Husk å legg skjøten ned. Dekk til og la kringlen etterheve 50 –60 min.

Pensle med sammenpisket egg og dryss ev med perlesukker.

Stek på nederste rille i varm stekeovn 190 oC i 20 -30 min. Avkjøl på rist.

Fordel over melisglasur, gjerne med noen romessens dråper.

.