Hurtigrutens Tørrfisksuppe
Med safransaioli
Oppskrifter ved Robert Blomdahl, kjøkkensjef på hurtigruta "Trollfjord"
Begynn med å lage tomatsaus.
Surr finhakket hvitløk og chili i ¼ dl olje.
(Chili med frø gir en sterkere smak på suppen).
Tilsett hermetiske tomater, sukker, og laurbærblad og la småkoke uten lokk
til sausen tykner, 20 -30 min.
Fres tørrfisk, finhakket bacon og chorizo i ca ¼ dl olje.
Tilsett finhakket løk og paprika i strimler.
Vend blandingen inn i tomatsausen og tilsett fiskekraften.
La suppen få ett oppkok.
Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili, rund av med sukker.
Server med en klatt rømme eller aioli.
Ailoli:
Alle ingrediensene bør ha samme temperatur.
Finhakk hvitløk og rør sammen med safran, eggeplommer, salt, pepper og
sitronsaft.
Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones».
Visp ev inn litt kaldt vann for rett konsistens.
Smak ev til med litt mer salt og pepper.
"Lettvint" ailoi:
Tilsett 2-4 fedd hvitløk og ½ - 1 g safran i ca 2 dl majones.
Rør inn 2 ts sitronsaft 1-2 ss olje.
Se videre: