Hurtigrutens Tørrfisksuppe

Med safransaioli

Oppskrifter ved Robert Blomdahl, kjøkkensjef på hurtigruta "Trollfjord"

Begynn med å lage tomatsaus.

Surr finhakket hvitløk og chili i ¼ dl olje.
(Chili med frø gir en sterkere smak på suppen).
Tilsett hermetiske tomater, sukker, og laurbærblad og la småkoke uten lokk til sausen tykner, 20 -30 min.

Fres tørrfisk, finhakket bacon og chorizo i ca ¼ dl olje.
Tilsett finhakket løk og paprika i strimler.
Vend blandingen inn i tomatsausen og tilsett fiskekraften.
La suppen få ett oppkok.
Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili, rund av med sukker.

Server med en klatt rømme eller aioli.

Ailoli:

Alle ingrediensene bør ha samme temperatur.
Finhakk hvitløk og rør sammen med safran, eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft.
Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones».
Visp ev inn litt kaldt vann for rett konsistens.
Smak ev til med litt mer salt og pepper.

"Lettvint" ailoi:

Tilsett 2-4 fedd hvitløk og ½ - 1 g safran i ca 2 dl majones.
Rør inn 2 ts sitronsaft 1-2 ss olje.

Se videre:

485354