Vintergryte med appelsin "strøssel"
Servert med rotmos
Skjær kjøttet i terninger.
Rens og del løk i båter, sjalottløk kan være hele.
Rens og del grønnsaker i litt store biter.
Brun kjøttet i små porsjoner i varm panne, ha over i en gryte.
Stek løk, hvitløk og grønnsaker og legg i gryten.
Tilsett appelsinskall, timian, tomatpure og kalvefond.
Hell i rødvin og vann til væsken står rett under kjøttet.
Kok opp, legg på lokk og la kjøtt og grønnsaker trekke i 1 – 1 1/2 time til
kjøttet er mørt.
Om nødvendig, jevn retten med litt maisennamel rørt ut i kaldt vann.
Smak til med salt og krydder.
Bland sammen ingrediensene til ”strøssel” og dryss overr retten ved servering.
Se mer:
Rotmos:
Lages mens gryten står og trekker.
Skrell og del poteter og sellerirot i biter.
Kok i usaltet vann til potet og selleri er godt møre.
Hell av mesteparten av kokevannet.
Tilsett smør og mos/ visp med en ballongvisp eller potetmoser.
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Se videre: