Yngve leder

«Mannen som elsket Yngve» ligger et knapt hestehode foran «Lange flate ballær II» i kampen om Folkets Amanda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På en solid tredjeplass ligger «Kautokeinooppgjøret». Det skriver VG.

Hvem tror DU vinner? Stem i boksen til høyre på siden.

Avstemningen på VG Nett avsluttes i dag, og gjennom de to avstemningsrundene som har vært, er det de tre ovennevnte filmene som har vekslet om å ligge i tet. Det er fem filmer som skal kjempe om publikums gunst under Amanda-utdelingen i Haugesund lørdag 16. august. Det norske svaret på «Oscar» vises som vanlig på TV 2, og i år er det Guri Solberg som skal lede showet.

Les også: Guri leder Amanda

Les også: Har sett alle filmene

Overveldet
Regissør av «Mannen som elsket Yngve», Stian Kristiansen, er strålende fornøyd med at filmen, som allerede er nominert i sju kategorier, ligger i tet og han har en klar oppfordring til publikum:

- Heia oss! Jeg oppfordrer alle til å stemme på filmen vår. Det hadde jo vært ganske kjekt å få Folkets Amanda, i og med at folk må gjøre noe aktivt for at filmen skal vinne. Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt overrasket over at vi gjør det så bra, siden «Lange flate ballær II» har hatt mye høyere kinobesøk enn vår film, sier han og forklarer at han er overveldet over alle nominasjonene filmen har fått.

Tett bak teten
Syv filmer kjemper med nebb og klør om de to resterende nominasjonene. Disse kandidatene er de to Varg Veum-filmene «Falne engler» og «Bitre blomster», komedien «Tatt av kvinnen», actionfilmen «Ulvenatten», grøsseren «Rovdyr» og ungdomsfilmene «Switch» og «Respekt».

Stem på folkets Amanda her