Hopkins Pavlik (Foto: MIKE SEGAR, © MS/WY)
Hopkins Pavlik (Foto: MIKE SEGAR, © MS/WY)

Spøkelse vs. bøddel

Kelly «The Ghost» Pavlik møter Bernard «The Executioner» Hopkins i oktober.

Det som inntil kort tid siden så ut til å være en de minst sannsynlige kampene bokseverden ville få oppleve ble annonsert i New York tirsdag.

Mestermøte
Den regjerende mellomvektskongen Kelly Pavlik (26) møter den gamle mesteren Bernard Hopkins (43) i Atlantic City den 18. oktober.

Kampen beskrives som et oppgjør mellom «den forrige store mellomvekstmesteren» og det som ventes å bli «den neste store mellomvektsmesteren».

Den 43-årige Hopkins har bokset profesjonelt siden Pavlik var seks år gammel, men regnes fremdeles for å være blant sportens aller beste utøvere.

Pavlik er derimot sportens nyeste stjerne og en fersking i verdenseliten.

- Det er en stor utfordring for Pavlik å møte en legende som Hopkins, sier promotor Bob Arum.

Møtes på midten
Men selv om det er mellomvektstittelen som er den store fellesnevneren for de to bokserne, skal kampen likevel ikke gå i mellomvektklassen (72,7 kilo).

Hopkins har nemlig siden sine dager som eier av tittelen som Pavlik i dag besitter tatt steget opp to vektklasser til lett-tungvekt (79,5 kilo).

For å få et mest mulig rettferdig utgangspunkt for begge parter har Pavlik og Hopkins derfor blitt enige om å møtes på en såkalt «catchweight» på 77,2 kilo.

Dermed står heller ikke noen titler på spill i det kommende mestermøtet.

- Folk lurer på hvorfor jeg vil møte Hopkins på den vekten. Det er fordi han er en legende og jeg vil møte de beste. Jeg veier vanligvis 80 kilo uansett, så jeg kommer til å ha mer snap i slagene mine nå som jeg slipper å pine meg ned i vekt (til 72,7 kilo), sier Pavlik som forblir verdensmester i mellomvekt uansett resultat.

- Jeg vil vise verden at jeg er villig til å møte hvem som helst uavhengig av alder, vekt eller meritter, legger han til.

- Skal få lærepenge
Mesterens selvtillit lyder som musikk i Hopkins' gamle ører.

- Jeg har aldri tenkt tanken at jeg en dag skulle møte Pavlik i ringen. Han er kanskje den nye stjernen i sporten, men jeg har gått gradene og hatt suksess i 20 år. Jeg skal gi denne gutten en skikkelig lærepenge, lover veteranen.

Kampen ventes å bli direktesendt på TV i ca. hundre land.