Vintersuppe

Fra Toscana

Det suppen mangler i farge tar den igjen på smak og sunnhet !

Noen ”perler ” god olivenolje, friske urter eller pesto og et godt brød ved siden gjør suppen fristende.

Finhakk løk og hvitløk og surr i olje sammen med små terninger av bacon/ flesk.
Brukes utbløtte byggryn, tilsett byggryn uten bløtevann i kasserollen.
Tilsett kraft og urter i kasserollen og kok i ca 1 time til byggryn er myke.
Skrell og kutt grønnsaker i småterninger og tilsett i gryten når byggrynene har kokt ca 40 min.

Brukes byggris, tilsettes disse sammen med grønnsakene (ta byggrisen ut av porsjonspakkene) .

Hell av laken på bønnene, skyll dem under rennende vann før de tilsettes i suppen de siste 10-15 min .

Smak til med salt og pepper.

Server med olivenolje, revet parmesan ev pesto og brød.

Pesto:

Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt.
Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding.
Spe med olje i en tynn stråle.
Tilsett revet ost helt til slutt.
Smak til med salt.

Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.
Pesto smaker godt til pasta.
Du kan få kjøpt pesto på glass i butikken, men den beste lager du selv.