Carlo Ancelotti (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)

Oppvaskmøte i Milan

Visepresidenten krever forklaring etter stortapet mot Chelsea.

Etter 0-5 tapet mot Chelsea på søndag har stemningen vært svært laber i Milan-leiren.

Tirsdag skal visepresident Adriano Galliani i møte med manager Carlo Ancelotti, for å få en forklaring på lagets totalkollaps.

Store skadeproblemer
Sesongforberedelsene har ikke vært lette for AC Milan. Under turneringen i Moskva manglet laget så mange spillere at playmaker Andrea Pirlo og Massimo Ambrosini måtte spille i angrep.

Med Ronaldinho og Alexandre Pato i OL, og skader på Filippo Inzaghi og Kaka, er alternativene få fremover på banen etter at de solgte Alberto Gilardino til Fiorentina.

Det er likelve ingen god unnskyldning, ifølge Galliani.

- Vi har mange formidlende omstendigheter, og hadde bare en av våre seks spisser tilgjengelige, men det unnskylder ikke resultatet. Jeg vil møte Ancelotti på tirsdag, og diskutere situasjonen med han, sier Galliani til Premium Calcio 24.

- Resultatet bekymrer
Milano-klubben står foran en tøff sesong. Etter å ha endt på femte plass i Serie A forrige sesong klarte de ikke å kvalifisere seg til Mesterligaen, og vil derfor gjøre alt for å ta tilbake tronen i Serie A fra byrival Inter.

Drøye tre uker før seriestart er vise-presidenten bekymret for laget.

- Resultatet mot Chelsea bekymrer meg fordi Milan er en av de mestvinnende klubbene i verden, og burde ikke la seg latterliggjøre internasjonalt på denne måten, sier en skuffet Galliani til Calcio Italia.

Ingen flere spillerkjøp
Etter å ha hentet Gianluca Zambrotta, Ronaldinho og Mathieu Flamini i sommer avviser Galliani at det er aktuelt å hente flere spillere.

Milan har tross alt beseiret Juventus og Inter i Trofeo Tim denne sommeren, selv om det i begge tilfeller måtte straffespark til.

Laget står ennå uten seier etter ordinær tid i sine treningskamper.

Serie A sparkes i gang 31.august