Torsk

Servert med grønne linser og soya, chili og ingefærsmør .

Linsene.

Begynn med linsene.

Skyll linsene godt under rennende vann. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell og del gulrot og sellerirot i små terninger og surr i smør sammen i 1-2 min, tilsett så linsene.

Hell på vann og buljongterning. Kok opp og la småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper , finhakket tomatkjøtt ( uten innmat) og ev 1-2 ss smør.

Soya og hvitløk smør

Brun smøret i en panne til det blir nøttebrunt, uten å bli brent.

La finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk , finhakket frisk ingefær og rød finhakket chili surre med mot slutten. Bland inn soyasaus og ev finhakket frisk persille.. Smøret bør ikke koke.

Torsken.

Del torskefileten i fire store stykker og krydre med salt og pepper.

Varm olje i en stekepanne og tilsett smør. Stek fisken i ca 4 min. Snu og stek ca 1 min på andre siden.

Eller legg på stekebrett og stek ved 150 oC i 6-8 min, til fisken ”blader” seg.

Se del 2 her

482208

.