Solskjær  (Foto: OWEN HUMPHREYS/EPA)
Solskjær (Foto: OWEN HUMPHREYS/EPA)

- Ikke et øye forblir tørt

Fenomenet Ole Gunnar Solskjær hylles nå!

Se Solskjærs siste spark på ballen i TV 2 Sportens livesenter

En norsk æra er over når Ole Gunnar Solskjær byttes inn i kveldens testimonialkamp på Old Trafford.

Krølltoppen fra Kristiansund scoret 18 mål allerede i sin første sesong for Manchester United. Senere ble det ytterligere 108 - på totalt 326 kamper - før han la skoene på hyllen i august i fjor.

Helt fra drømmedebuten mot Blackburn 25. august 1996, hvor Solskjær scoret 2-2-målet og reddet rekken på 32 kamper uten hjemmetap, har han vært helt på Old Trafford.

Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær (Foto: ARNFINN MAUREN/NTB scanpix)
Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær (Foto: ARNFINN MAUREN/NTB scanpix)

Daily Telegraphs anerkjente skribent Henry Winter har fulgt Solskjær gjennom hele United-karrieren.

For ham og resten av fansen er høydepunktet selvsagt en lang tå på Camp Nou i 1999. Men det er Solskjærs karakter som vil bli husket aller lengst.

«Solskjærs millioner av beundrere vil savne ham: de som flokker til Stretford End, de hjemme i Norge, hvor han er like anerkjent som Ibsen og Munch, og simpelthen alle rundt kloden som verdsetter verdighet og besluttsomhet», skriver Winter i sin hyllest til nordmannen.

Se Alex Fergusons hyllest på kampdagen:

«Ikke et øye forblir tørt på Old Trafford når Ole Gunnar Solskjær, fotballens rollemodell, Manchester United-ikonet og mannen som puttet ballen i nettet mot tyskerne, entrer gressteppet for siste gang», hyller Winter.

Som hevder Sir Alex Ferguson hadde et godt øye til storscoreren allerede på sin første pressekonferanse.

Solskjær  (Foto: OWEN HUMPHREYS/EPA)
Solskjær (Foto: OWEN HUMPHREYS/EPA)

«Ferguson samlet sammen sine fem nysigneringer. Solskjær var ikke en gang den mest kjente nordmannen i rommet. Ronny Johnsen var der, Jordi Cruyff, Raimond van der Gouw og Karel Poborsky. Likevel var det en gnist i Fergusons øye da han introduserte Solskjær. Han visste han hadde funnet juvelen. Vi måtte sjekke hvordan han stavet etternavnet og finne ut hvor i all verden Molde var, men idet vi dro, hvisket en United-ansatt: Fergie tror Solskjær blir den beste av dem». Han fikk rett, skriver Winter.

Og hyller Solskjærs unike og profesjonelle holdning.

Solskjær  (Foto: Scanpix/)
Solskjær (Foto: Scanpix/)

«Fansen elsker ham fordi han aldri hevdet å ville til Real Madrid eller ramlet ut av en nattklubb klokken tre om natten. Selv da et skranglete kne fortsatte å tappe karrieren for liv, selv da han slet på treningsrommet, kunne ingen syting spores. United-ansatte ga råd til ungguttene: Se og lær av Ole».

«Gressteppet vil savne ham», skriver Winter.

Heldigvis lever han videre - nå som trener.

Solskjær  (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)
Solskjær (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)

Skriv din hyllest til Solskjær under!