Steffen Kjærgaard (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Steffen Kjærgaard (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Full splid om OL-uttak

Vraket OL-reserve anklager Steffen Kjærgaard for korrupsjon. - Uproblematisk, kontrer sportssjefen.

Sportssjef i Norges Cycleforbund, Steffen Kjærgaard pekte fredag ut Team Joker Bianchis Lars Petter Nordhaug (24) som Thor Hushovds erstatter til den norske sykkeltroppen som reiser til Beijing-OL med start 8. august.

En trøtt Grimstad-syklist ble tvunget til å melde forfall.

Dermed reiser de gamle lagkameratene Gabriel Rasch (tidligere Maxbo Bianchi), Edvald Boasson Hagen (tidligere Maxbo Bianchi) og nå også Nordhaug i samlet flokk til Kina.

- Inhabil sportssjef
Kjærgaards valg av Tønsberg-syklisten ønskes imidlertid alt annet enn hjertelig velkommen på Vestlandet.

Fredag sendte Joker Bianchi-konkurrent og Team Sparebanken Vest-manager Per-Ivar Bøe ut et åpent brev, hvor han slakter valget av Hushovds erstatter.

Bøe mener bergenseren Stian Remmes (26) sterke resultater tilsier at valget burde falt på ham, ikke på Nordhaug. Remme ble nummer to i NM, samtidig som han fullførte som beste nordmann i Ringerike Grand Prix.

I begge tilfeller fullførte han foran OL-uttatte Nordhaug. I tillegg raser Bøe mot det han føler er partisk spill fra Kjærgaards side.

«Steffen Kjærgård er klubbkamerat med Nordhaug i Tønsberg CK, og burde absolutt ha trådt til side og latt en annen person gjøre en slik innstilling», skriver Bøe i sitt åpne brev til toppidrettssjef Jarle Aambø.

- Kjærgaard avviser
Kjærgård avviser på det sterkeste påstandene om skittent spill.

- Uttaket (av Nordhaug) er utelukkende basert på internasjonale prestasjoner av rytteren, samt på god bekreftelse av sammenlagtform, sier Kjærgård til TV 2 Sporten.

Nordhaugs kapret klatretrøyen i Rhône-Alpes-Isère, et ritt som regnes i omtrent samme klasse som Ringerike Grand Prix.

- Bøe mener det er kritikkverdig at du er fra samme klubb som Nordhaug?

- Det er en ren tilfeldighet. Jeg føler meg helt nøytral. Det eneste jeg har felles med ham, er samme barne- og ungdomsvenner. Tankene mine falt på Nordhaug da jeg fikk vite om Hushovds problemer for to, tre, fire dager siden. Det at jeg og Nordhaug er fra samme lag, slo meg først i formiddag da jeg meldte ifra til Olympiatoppen, sier Kjærgård.

Sportssjefen avviser at Remmes sterke resultater på hjemmebane garanterte ham den siste OL-plassen.

- Begge kjørte bra i NM, men NM var ikke et uttaksløp, sier Kjærgård.

Stian Remme (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Stian Remme (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

- Korrupsjon og trynefaktor
Det forstår Stian Remme selv fint lite av. Syklisten raser nå mot forbundet og mener Norges Cykleforbund driver utstrakt grad av korrupsjon.

- Jeg kan overhodet ikke se hvordan dette er rettferdig. Jeg har ikke syklet noe dårligere i utlandet enn Nordhaug. Jeg fatter ikke hvilke ritt han sikter til. Jeg har ingenting imot Nordhaug, men jeg har fått lovnader om at jeg var førstereserve fra sportssjef Kjærgård selv. Likevel er det ingen som ringer. Det er media som sier det til meg. Dette lukter korrupsjon, sier Remme til TV 2 Sporten.

Og fortsetter sitt angrep på Kjærgaard.

- Dette viser hvordan forbundet bare er en gjeng med kjentfolk, hvor trynefaktor og hvem som kjenner hvem i Sykkel-Norge bestemmer. Kjærgård har selv vært hjemme hos meg og bekreftet at NM var del av uttaket til OL. Som kontinentalsyklister har vi to viktige løp. NM og Ringerike Grand Prix. Nordhaug var ikke i nærheten av meg i noen av dem. Hva er vitsen med dette da? Jeg vil ikke bare nikke med lenger nå. At han sier NM ikke spiller inn på OL-uttaket, er noe han gjør for å vri seg unna. Har han i det hele tatt fulgt med? Dette er barnehage og noe han bare kan drite i. Alle vet at NM spiller inn på OL-uttaket. Det har jeg svart på hvitt. Kjærgård mente selv at løypen burde være lengre slik at den tilsvarte en OL-løype, sier Remme til TV 2 Sporten.

- Elendig dialog
Som mest av alt er skuffet over måten prosessen er gjennomført på.

- Jeg fikk sms etter NM hvor det sto at jeg var med. Så hører jeg ingenting. Det skal ikke være nødvendig å måtte kjempe mot sitt eget forbund, sier en skuffet Remme.

Bergenseren understreker at han ikke ønsker å ta skittentøyvasken offentlig, men føler han ikke har annet valg.

- Det hele er latterlig, men ikke noe jeg får gjort noe med nå. Vi er ikke favoritter noen av oss uansett Jeg ønsker ikke at tingene skal være slik som dette, men når jeg ikke hører noe som helst etter NM får i dag, er det klart jeg blir veldig, veldig skuffet, sier Team Sparebanken Vest-kapteinen.